28 Mar 1 match

Bladh efter ny tung seger: "Vi är starka defensivt men ännu starkare offensivt"

19 november 2023 09:12
DAM

Mullsjö har ett imponerande facit med 27 mål framåt och endast 2 insläppta på de två senaste matcherna. Detta efter en ny komfortabel seger borta mot IBK Tygriket på fredagskvällen.

-Det är en välspelad match från vår sida där vi skapar många lägen, sa Ebba Bladh efter matchen där hon noterades för sitt första mål i Mullsjötröjan.

Efter urladdningen senast var det ett Mullsjö, fyllt med självförtroende, som äntrade planen i Lyckehallen. Det märktes inte minst när Nellie Westman trampade upp på vänsterkanten och var ytterst nära att sätta den i bortre krysset redan i inledningen av matchen. Strax efter skapade Vendela Sandstedt en fin målchans för sig själv när hon klev förbi sina två backar men Satu Johansson stod för en fin benparad. Tygriket saknade inte heller målchanser i inledningen av första perioden när Satu Johansson exempelvis friställde lagkamraten som dock sköt långt över Wikenmarks axel.

Efter 5.14 skulle dock ledningsmålet komma. Matilda Karlsson hittade fram till Vendela Sandstedt som kunde sätta sitt Mullsjö i förarsätet. Målet gav gästerna en rejäl portion energi och Johansson fick slita hårt i hemmakassen. Tillslut skulle hon få se även 0-2 gå in i maskorna bakom sig. Mullsjö fick med sig ett frislag där Ebba Bladh petade bollen till Nellie Westman som kunde lyfta in den, genom hela Tygriket-försvaret och in bakom en skymd Johansson. Mullsjö var på riktigt spelhumör och kunde också utöka ledningen till, först 0-3 genom Matilda Karlsson, och sen till 0-4 där Sofia Lundén tog tillvara på egen retur.

"Hade en bra känsla inför matchen"

Andra perioden var endast 19 sekunder gammal när Tygrikets Veronica Gottfridsson kunde slå in reduceringen bakom Wikenmark. Likt många matcher tidigare denna säsong var det ett slarvigt och nonchalant Mullsjö som kom till spel i andra perioden men efter 4.54 kunde Vendela Sandstedt sätta sitt andra mål för kvällen, denna gång framspelad av Emma Elvin.

-Vi gör en bra match överlag med en dipp i början på andra perioden men generellt tycker jag det är en välspelad match från vår sida där vi skapar många lägen.

Målet gav gästerna fokuset tillbaka och minuten senare skulle också 1-6 komma. Emelie Emilsson hittade fram till Maja Petersen som kunde lyfta in den över en liggande Johansson i hemmakassen. Också sjuan skulle komma när Ebba Bladh kunde lyfta in bollen i nätmaskorna. Ett mål som innebar att Bladh noterades för sitt första mål i Mullsjötröjan.

-Det var riktigt skönt. Jag hade en bra känsla inför matchen idag så det var skönt att få trycka dit den, sa Bladh efter matchen.

Med drygt halva mittakten spelad kunde Matilda Karlsson se till att dra ifrån i målprotokollet ytterligare efter att ha assisterats av Ida Helmersson. Hemmalaget fick ett par chanser till reducering i slutminuterna men Mullsjö kunde gå till periodpaus med en betryggande 1-9-ledningen efter att Emilsson blivit framspelad av Maja Petersen.

"Fortsätter spela vårt spel och producerar framåt"

Gästerna kunde verkligen spela ut i den tredje för att bättra på målskillnaden ytterligare och effektiviteten höll i sig. Emelie Emilsson klev upp på vänsterkanten och spelade in bollen i mitten där Mira Petersen kunde peta in den bakom Johansson. Knappt minuten senare skulle Maja Petersen komma fri med hemmakeepern. Petersen fick ner och rundade Johansson och kunde lägga in den i öppen kasse. Också 1-12 skulle falla i Lyckehallen, denna gång genom Vega Svensson.

-Trots att motståndarna inte håller vårt tempo så rullar vi boll. Vi fortsätter spela vårt spel och producerar framåt.

Med 7.16 på klockan drabbades hemmalaget av en utvisning efter att Malva Lindh åkt ut 2 minuter för Otillåten trängning. Mullsjö lyckades inte förvalta läget i numerärt överläge men Tygriket hann knappt bli fulltaliga innan Maja Petersen kunde skriva in sig som hattrick-målskytt. Hemmalaget skulle dock få jubla ytterligare en gång denna kväll när Alice Amundsjö kunde överlista Wikenmark i Mullsjömålet. Med knappt fem minuter kvar av den avslutande perioden var hemmalaget ytterst nära att reducera för tredje gången denna kväll efter en tilltrasslad situation framför Wikenmark. I stället drog Tygriket på sig ytterligare en utvisning. Denna gång kunde Mullsjö utnyttja spelet med en man mer på banan. Ida Helmersson passade fram till Emilsson som kunde avlossa direkt från sin högerkant och därmed fastställa slutresultatet till 2-14. En ny tung storseger för Mullsjö och ett imponerande facit på 27-2 i målskillnad på de två senaste matcherna.

-Jag tycker att det säger mycket om att vi är starka defensivt men ännu starkare offensivt, konstaterar Bladh.

På fredag väntar en nya tuff sammandrabbning, då vankas det seriefinal hemma i Nyhemshalen mot Fröjereds IF.