Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

“In i hetluften direkt”

6 april 2017 10:50
Semifinal 2:7

Värvad inför sista grundseriematchen och yngst i laget. Filip Wiklund har dock inte varit blyg. Igår gjorde han sitt andra mål för slutspelet.


Att Mullsjö har ett brett lag behöver man kanske inte tjata mer om. Gång på gång har spelare längre ner i hierarkin klivit fram och gjort skillnad när någon varit frånvarande eller inte haft dagen. En skön story som har dykt upp under slutspelet är Filip Wiklund. 18-åringen kallades in inför sista grundseriematchen och har fått chansen att visa upp sig i slutspelet.

– Det är fantastiskt roligt. Det är ju ett riktigt hett möte här i semifinalen, vilket det även var i kvarten, så det är bara att gå in i hetluften direkt. Det är riktigt kul, sa Wiklund efter gårdagens hemmamatch.

I kvartsfinalserien mot Linköping noterades Wiklund för ett mål i den fjärde matchen. Speltiden har varierat, men när han i semifinalens andra match fick chansen lite mer i den tredje perioden tog han den med den äran. Han satte 7-5-bollen i nät efter framspelning av Sebastian Palmqvist.

– Det är ju en bra passning från “Palle”, så jag får ju bara försöka hålla mig framme och trycka dit den. Inför den här publiken är det ju sjukt kul att få göra det, tyckte Wiklund.

Wiklunds mål var det sista Eero Kosonen släppte in i matchen – Mullsjö la till två mål i tom bur – men Växjö kom aldrig riktigt nära Mullsjö i den tredje perioden. Vinsten innebär att serien är kvitterad till 1-1, vilket Wiklund givetvis tyckte var väldigt viktigt:

– Från första matchen behövde vi växla upp och det visar vi att vi kan göra idag. Det är väldigt viktigt för oss, och vi ska fortsätta på det här spåret.

Att resultatet till slut skrevs till 9-5 är inget Wiklund lägger någon större vikt vid:

– Det är klart att det är en styrka att kunna dra ifrån lite, men det är ju vinsten i sig som är viktigast.