PIX

Mullsjö nära vända underläget

2 december 2017 18:50
HERR

Underläget 1-5 vändes till 4-5. Men närmare än så kom inte Mullsjö hemma mot Pixbo. Förlust i sexpoängsmatchen.

Det såg ut att vara avgjort när Max Wahlgren gjorde sitt fjärde mål i matchen och gav Pixbo 1-5-ledning tre minuter in i tredje perioden. Men Mullsjö ville annorlunda.

Det var Isaac Rosén som visade vägen i försöket till upphämtning. Han reducerade på egen hand uppvaktad av tre Pixbospelare, fem minuter in i perioden.

Inför tredje perioden försökte Mullsjö jobba hårdare och kom ut på planen med mer energi i spelet. Det märktes.

Flera lägen och åtta minuter senare tryckte Rikard Eriksson in 3-5 i power play. Tre minuter från slutet tog Mullsjö timeout. Direkt därefter reducerade Rosén till 4-5 och hemmalaget fick god tid på sig att kvittera.

Trots att inhoppande Benjamin Löfdahl lämnade planen till förmån för en extra utespelare kom Mullsjö inte närmare än 4-5.

Förlust i sexpoängsmatchen. Mullsjö och Pixbo låg båda på 26 poäng i tabellen inför matchen.

Pixbo skapade en tuff uppförsbacke för Mullsjö, som så när besegrades.

– Pixbo var bättre och gjorde sakerna bra på plan. Vi skapade en del chanser, men fick inte riktigt skjuts på spelet i de två första perioderna. Vi var lite naiva i defensiven och de kunde göra en del enkla mål. Då blev det svårt att komma ikapp, sa Mullsjös Isaac Rosén som visade vägen i försöket till upphämtning som mycket väl hade kunnat ge poäng.

Så blev det inte. Ny match hemma mot Linköping på söndag.