Mullsjö fortsatt obesegrade efter vinst mot BK Halna

9 oktober 2023 09:15
DAM

Två segrar av två möjliga. När Mullsjö tog emot BK Halna hemma i Nyhemshallen på söndagen inkasserades den tredje fullpottaren. Med sju olika målskyttar kunde de blåklädda tillslut vinna med 8-5.

-Jag tycker att vi stundtals spelar väldigt bra. Ibland blir vi lite för långa i vår press och tappar lagdelar, sa Matilda Karlsson, en av målskyttarna, efter matchen.

Senast de båda lagen möttes i division 1 var fredagen den 6 mars 2020. Inför denna säsongen är Halna tillbaka i damernas division 1 och på söndagen var det dags för säsongens första av två möten lagen i mellan.

Hemmalaget startade matchen starkast och kunde också ta ledningen efter 5.15. Matilda Karlsson hittade fram till Edith Simonsson som snurrade upp bollen högt i nätmaskorna bakom Sara Jansson. Kort därefter hade Ida Helmersson en dubbelchans men fick inte ordentlig träff på bollen. 2-0 skulle dock komma när Malva Sandell kunde knacka in Netti Bergmans retur. Två minuter senare skulle gästernas Mathilda Rundgren skjuta in en reducering bakom Maja Wikenmark .

Trots reduceringen var det hemmalaget som såg hetast ut på banan och fortsatte att skapa chanser. Mullsjö kunde också utöka ledningen till 3-1 efter att Matilda Karlsson fintat bort sin back. Därmed noterades hon för första målet sedan återkomsten i Mullsjötröjan.

-Det är väldigt kul att spela match igen och det var skönt att få göra ett mål, sa Karlsson efter matchen och fortsatte.

-Det känns löjligt att säga att man är ringrostig men så är det ju. Jag är det och saknar lite timing, lite rätt adress i passningarna och skottet behöver vässas till. Men det känns kul och det är ett härligt gäng tjejer.

Jansson gav sedan Mullsjö en gratischans till ytterligare mål när hon kastade ut bollen rakt i gapet på Simonsson men Halnamålvakten kom ut långt i målområdet och räddade upp sitt eget misstag.

Kontrollerad mittakt av hemmalaget

Andra perioden hann knappt starta innan Halna fick chansen till ytterligare en reducering. Gästerna kom i en 2-1 men avslutet gick långt utanför. Istället var det Vendela Sandstedt som kunde se till att utöka till 4-1 efter en tilltrasslad situation framför Jansson i Halnakassen. Det skulle inte ens dröja minuten innan Halna återigen skulle få chans till en reducering. Denna gången var gästerna felfria i sitt avslut. Filippa Wirén hittade fram med passningen till en frispelad Agnes Roslund som kunde sätta dit den i öppet mål när Wikenmark inte hann med i sidledsförflyttningen.

Efter 8.47 var det återigen dags för hemmapubliken att jubla. Maja Petersen hittade fram till forwardskollegan Ebba Åkerlund som kunde se till att återigen ge Mullsjö en tremålsledning i matchen. Hemmalaget fortsatte att skapa chans efter chans men saknade den riktiga skärpan i avsluten. Tillslut kunde Emelie Emilsson sno åt sig bollen och hade inga större beskymmer att överlista Jansson. Med drygt 4 minuter kvar av perioden bröt Emma Elvin bollen på egen planhalva och hemmalaget kom i en 2-1 mot Halnaförsvaret. Sandstedt tog avslutet men återigen kom Jansson ut långt och bröt bollen.

Hemmalaget parkerade sig i anfallszon i slutminuterna och skapade en hel del vassa lägen men siffrorna 6-2 stod sig perioden ut.

"I sista perioden blir vi kanske lite ängsliga"

Tredje perioden var bara 41 sekunder gammal när gästerna kunde reducera för tredje gången i matchen. Återigen var det Mathilda Rundgren som hittade nätmaskorna, denna gången assisterad av Elin Jonsson.

Mullsjö hade svårt att ta sig ur egen zon de inledande minuterna och gästerna hade chans på ytterligare reduceringsmål och tillslut skulle det trilla in. Halna fick med sig ett frislag och Mikaela Holm lyfte in bollen på mål där Vilma Kellokumpu kunde slå in 6-4. Halna pressade ett slarvigt Mullsjö och efter 7.35 fick de en gyllene chans att krypa närmare i målprotokollet när Emelie Emilsson drog på sig 2 minuter för Otillåten trängning. Hemmalaget hade inga större problem att störa gästernas powerplay och kunde döda utvisningen relativt enkelt.

-Jag tycker att vi stundtals spelar väldigt bra. Ibland blir vi lite för långa i vår press och tappar lagdelar. När vi väl bestämmer oss för att spela vårt spel så radar vi upp chanser på chanser.

Efter boxplayet tog Mullsjö tag i spelet och blev mer aggressiva i sitt anfallsspel och efter 13.48 begärde Halna timeout. Timeouten gav effekt nästan direkt - för Mullsjö som genom Emelie Emilsson kunde se till att återta en tremålledning med 3.30 kvar av perioden. Halna plockade ut målvakten direkt och kunde också slå in 7-5 genom Elin Jonsson. Gästerna fortsatte att spela med en man mer på banan vilket ledde till att Sofia Lundén kunde slå in 8-5 i öppen kasse och därmed fastställa slutresultatet.

-I sista perioden blir vi kanske lite ängsliga i vårt spel men knyter ändå ihop det, avslutar Karlsson.