MUL

Storseger och ledning i matchserien

21 mars 2018 08:48
SM-SLUTSPEL 2018

Efter 8-2 segern hemma senast så siktade sig Mullsjö in på en jämnare drabbning på Pixbos hemmaplan. Så blev inte fallet då Mullsjö kunde ta ledning i matchserien genom att slå Pixbo med hela 11-3 i Lisebergshallen på tisdagskvällen. Match 4:7 i Nyhemshallen redan nu på fredag.

I söndags kunde vi se ett näst in till lamslaget Pixbo som låg under med hela 4-0 efter en spelad period. En match som tillslut slutade med Mullsjö seger 8-2.

Match 3:7 spelades på tisdagskvällen i Lisebergshallen i Göteborg.

Efter bara 1.24 hade Mullsjö öppnat sitt målkonto genom Isaac Rosén och kanske inte den starten Pixbo hade sett framemot skulle inledas. Innan halva första perioden var spelad hade Anton Vestlund påbörjat sin målshow genom att snygg framspelad av Kasper Hedlund styra in 2-0 bakom Pixbos målvakt. Pixbo fick in en reducering genom Anton Eriksson 10.59. Mer än så fick inte Pixbo i första perioden utan det var Mullsjö som avslutar med tre mål genom Wibring, Hedlund och Vestlund. 5-1 efter först perioden och även denna match en ledning med fyra mål efter 20 spelade minuter.

Mullsjös dominans skulle fortsätta i andra perioden. 1.50 på tavlan och 1-6 till Mullsjö genom Johan Nygårdh som hittar målet på frislag. Anton Vestlund ska sedan fullborda sitt hattrick genom att göra 1-7 och någon minut senare även 1-8. Fyra mål från Vestlunds klubba. Resten av perioden blir mållös men sönderblåst med utvisningar. Pixbo får chansen att reducera genom straff, men Pixbos straffskytt Daniel Calebsson lyckas inte överlista en storspelande Benjamin Löfdahl i Mullsjös mål.

Period tre blir en transportsträcka för att säkra andra segern i kvartsfinalserien. Tobias Utterberg och Pelle Tarenius utökar Mullsjös ledning till 1-10 innan Pixbo gör två snabba mål upp till 3-10. Tobias Utterberg ska göra sitt andra mål för kvällen innan hesa Fredrik ljuder i Lisebergshallen. Slutresultat hela 3-11 och Mullsjö tar ledningen i kvartsfinalserien med 2-1 nu när serien vänder tillbaka till Nyhemshallen.

Nästa hemmamatch allstså redan nu på fredag 23/3 klockan 19.00. Säkra din biljett redan nu på mullsjoais.ebiljett.nu

Missa inte heller Pre-game på Björkhaga som serverar buffé från 16.00. Det går även buss till och från matchen.