Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Världsstjärna till Mullsjö AIS

8 april 2017 17:29
Nyförvärv

Rikard Eriksson är klar för Mullsjö AIS de kommande två åren. Med 45 landskamper i bagaget och en plats i senaste VM-truppen är han ännu en toppvärvning inför nästa säsong.

– Jag känner att det finns stor potential i laget och en härlig supporterkultur vilket jag gillar väldigt mycket, säger Rikard Eriksson.


Centern Rikard Eriksson kommer till Mullsjö efter åtta säsonger i Warberg IC som i år fick lämna Svenska Superligan. Många klubbar har jagat hans signatur men valet föll för Västergötlands stolthet.

– Det är såklart flera faktorer som gör att valet föll på Mullsjö. Det är en klubb med många karaktärer och jag har sett dem växa som lag och förening för varje år. Jag hoppas kunna hjälpa till att ta det där sista steget för att vi ska bli ett riktigt topplag.

27-årige Eriksson stod för 46 poäng i SSL den gångna säsongen och nu går alltså flyttlasset från västkusten inåt i landet. MAIS kunde uppfylla alla de önskemål som fanns för landslagsspelaren.

– Det viktigaste är att helheten finns för både mig och min flickvän Frida. Sen var det viktigt att jag gick till ett lag som har chans att vinna guld. Det känns som Mullsjö har en bra chans redan i år och att på allvar skall etablera sig i toppen framöver.

Rikard själv hoppas på fortsatt utveckling både för sig själv och för föreningen. Ett VM hägrar och landslagsplatsen vill han behålla.

– Mina personliga målsättningar är givetvis att få vinna ett SM-guld med Mullsjö och spela i en miljö där jag kan utvecklas så mycket som möjligt. Sedan siktar jag mot VM 2018 där jag vill vara med att ta tillbaka guldet till Sverige.

Sportchef Jesper Axell är mycket nöjd med supervärvningen.

– Vi visar genom denna värvning att Mullsjö är att räkna med på allvar. Det är första gången en landslagsspelare och en av världens bästa centrar väljer oss. Innebandykartan är omritad och vi vill fortsätta vår resa mot toppen. Rikard är som skräddarsydd för vårt spelsystem med hög fart.