Comebackande Emilsson stekhet i premiärsegern.

18 september 2023 09:26
DAM

På söndagen inledde Mullsjö AIS säsongen och gjorde det med tre poäng efter att ha besegrat IBK Alingsås hemma i Nyhemshallen.

-Vi gör inte vår bästa prestation men vi gör ändå ett okej jobb där ute för att ta hem segern, sa segerorganisatören Emelie Emilsson efter matchen.

Seriepremiär brukar innebära en rejäl portion premiärnerver men det var inget som syntes på plan inledningsvis av matchen. Båda lagen bjöd på målchanser men det var hemmalaget som skapade de farligaste chanserna och såg till att Hanna Zuna fick slita hårt i Alingsåsmålet. Efter 8.20 fick hon se bollen gå förbi sig när Emelie Emilsson satte upp den i krysset. Mullsjö tog över kommandot alltmer i matchen och Emilsson skulle också se till att utöka ledningen, assisterad av Maja Petersen. Även 3-0 skulle leta sig in i kassen när Emma Elvin kom fri med Zuna. Med drygt 2 minuter kvar av första perioden såg Emilsson till att ordna ett hattrick på sitt konto, även denna gång assisterad av Maja Petersen.

-Det är skönt att det släpper lite. Känner att försäsongen varit lite knackig för egen del men skönt att det lossnar när det väl gäller, sa Emilsson efter matchen.

"Det är väl premiärnerverna som ställer till det"

Alingsås kom ut starkare i andra perioden och efter 5.42 kunde gästerna reducera till 4-1 genom Isa Rosén. Kort därefter var gästerna nära att reducera ytterligare en gång men nyförvärvet Lisa Ljung fick ut foten i sista sekund och avstyrde. Om premiärnerverna inte syntes i första perioden så var de desto tydligare i mittakten för Mullsjö, som stundtals hade stora beskymmer att få spelet att stämma.

-I andra period tycker jag att Alingsås äger spelet men det är väl just premiärnerverna som ställer till det för oss.

Med 2.30 kvar av andra var Emilsson en hårsmån ifrån att utöka ledningen för sitt Mullsjö men bollen tog i ribban och dansade på mållinjen.

-Jag är lite ringrostigt men så är det väl efter ett års uppehåll.

Istället var det gästerna som återigen kunde reducera och krypa allt närmare i målprotokollet. Emilsson skulle dock få sin revansch. Med 19.59 på tavlan kunde hon sprätta in 5-2, återigen framspelad av Petersen, och därmed noterades hon för sitt fjärde mål i matchen.

"Vi gör ändå ett okej jobb där ute för att ta hem segern"

Inledningen av tredje perioden var betydligt bättre ur Mullsjös ögon sett och hemmalaget skapade målchans efter målchans, samtidigt som Zuna stod för ett par kvalificerade räddningar i Alingsåsmålet. Gästerna växte in i perioden och gjorde det svårt för hemmalaget att etablera sig i anfallszon. Maja Petersen, med tre assist på kontot, var ytterst nära att också skriva in sig i målprotokollet men återigen grinade mållinjen illa mot hemmalaget. Efter 14.48 skulle tillslut Mullsjö utöka ledningen, denna gång genom Sofia Lundén. Alingsås svarade upp kort därefter när Vilma Linusson fick fri skottlinje och kunde sätta den klockrent bakom Ljung. Närmare än så kom aldrig gästerna utan Mullsjö kunde tillslut vinna med 6-3.

-Vi gör inte vår bästa prestation men vi gör ändå ett okej jobb där ute för att ta hem segern. Jag tycker vi kan mycket bättre genom hela matchen sett, avslutar Emilsson.