Stark vändning gav ny trepoängare i Mariestad

5 november 2023 18:25
DAM

Efter plump i protokollet senast och två spellediga helger i bagaget var det återigen dags för match. Denna gång väntade IBK Lockerud Mariestad på bortaplan och efter en stark vändning i tredje kunde Mullsjö vända hem med 3 nya poäng i bagaget.

-Vi jobbar och sliter för varandra ute på banan, sa målvakten Lisa Ljung efter matchen.

Det var högt tempo redan från första tekning i Ica-Kvantumhallen i Mariestad. Lockerud var nära att ta ledningen direkt i första bytet men Lisa Ljung kom ut stort och räddade och Ljung skulle fortsätta visa upp fina kvalitéer mellan stolparna. Även hemmalagets Ellen E Johansson sattes på prov under perioden och stod för flera bra räddningar. Trots många kvalificerade målchanser från båda lagen slutade målvaktskampen 0–0 efter 20 minuter spelade.

-Det kändes som att det började lite svajigt och vi hittar inte riktigt våra markeringar där ute på banan. Sätter inte passningarna där vi ska och är inte riktigt inne i vårt eget spel som vi vet att vi kan spela, sa Ljung efter matchen.

”Vi hade en otrolig dipp där”

Mullsjö satte tonen direkt i andra och efter 2.27 fick gästerna ett utmärkt läge att spräcka målnollan i matchen när Lockerud drog på sig 2 minuter för Felaktigt byte. Med 34 sekunder kvar av powerplay kunde Mira Petersen stänka dit ledningsmålet i krysset bakom Johansson, assisterad av Matilda Karlsson. Gästerna tog över matchen mer och mer men Lockerud var inte helt ofarliga i sina kontringar och Ljung fick göra ett par fenomenala räddningar innan hon tvingades kapitulera efter 9.52.

25 sekunder senare kunde Lockerud också ta ledningen efter att Hanna Åkerberg slagit in Inez Wallskogs retur. Mullsjö tappade fokus i och med 2–1-målet och fick inte alls ordning på spelet. Hemmalaget åt sig in i matchen och kunde också dryga ut ledningen till 3–1 genom Alice Gyllensten och gav gästerna en rejäl kalldusch.

-Det är svårt att släppa in tre kassar snabbt inpå varandra. Vi hade en otrolig dipp där, konstaterade Ljung.

Gästerna begärde timeout för att bryta den negativa spiralen och det höll på att ge utdelning direkt men Johansson stod för en bra räddning och såg till att laget kunde gå till pausvila med en tvåmålsledning.

Stark vändning gav ny trepoängare

Mullsjö fick en smakstart på tredje perioden när Matilda Karlsson återigen visade prov på sina passningskvalitéer. Efter 1.11 hittade hon fram till Vendela Sandstedt som kunde sätta dit reduceringen. Strax därpå skulle också kvitteringen falla i ICA-Kvantumhallen när Emelie Emilsson kunde sätta sitt 12 mål för säsongen. Efter kvitteringsmålet pressade Lockerud på högt i banan och utmanade Lisa Ljung i Mullsjömålet men hon stod för en grym insats i målet denna eftermiddag.

-Jag hade flytet med mig idag och det får man ha ibland, även om jag tappade lite i mitten av andra där.

Efter 8.01 kunde Maja Petersen se till att åter ge sitt Mullsjö ledningen i matchen. Hemmalaget jagade på för en kvittering och Mullsjöförsvaret fick slita hårt för att hålla motståndarna på utsidan. Med 2 minuter kvar av tredje plockade Lockerud keepern för en sista forcering men Mullsjö höll undan och vann tillslut med 3-4.

-Det är skönt att vi vänder i tredje. Vi jobbar och sliter för varandra ute på banan. Vi är mycket hetare framför deras kasse och framför allt framför vår egen i slutet av matchen som gör att vi vinner till slut.