Svängig match gav en poäng

11 november 2018 21:59
HERR

Säsongens hittills bästa publiksiffra i Nyhemshallen fick se högklassig SSL-match. Semifinalreprisen från i våras bjöd på två lag som satte gasen i botten från start.

Svenska mästarna Storvreta tog kommandot direkt i matchen genom att ta ledningen i inledningen av fösta perioden. Mullsjö kvitterade och tog ledningen på straffslag efter att i boxplay ryckt åt sig bollen och skapat situationen som ledde till straff.

Storvreta kvitterade direkt i inledningen av den andra och lagen gjorde båda varsitt mål vilket gav ställningen 3-3 inför tredje perioden.

Tredje perioden som innehöll åtta mål svängde rejält. Storvreta tog ledningen men Mullsjö tog tillbaka den. Tre raka Storvretamål och tvåmålsledning med knappa fyra minuter kvar trodde många skulle vara matchavgörande.

Hemmalaget tog ut målvakten och både reducerade och kvittera i spel sex mot fem.

En mållös förläning innehöll dock ett missat straffslag av Mullsjö och ett ribbskott av Storvreta ledde till straffavgörande där Uppsalalaget drog det längsta strået och vann tillslut med 8-7.

Mullsjö AIS - Storvreta IBK 7-8 e. str (2-1, 1-2, 4-4, 0-0, 0-1)

Mål Mullsjö: Anton Vestlund 2, Gustav Svensson, Sebastian Palmqvist, Pelle Tarenius, Rikard Eriksson, Viktor Wibring

Nu följer två matcher på bortaplan. Onsdag mot Pixbo Wallenstam och lördag mot IBF Falun.