MUL

Rosén avgjorde mot Växjö

13 januari 2019 19:43
HERR

På förhand tippades ett hett och målrikt möte, vilket i efterhand blev en relativt snäll och målfattig match. 1-2 fördel Mullsjö stod på resultattavlan när 60 minuter var spelade. Isaac Rosén snuvade Växjö på poäng, Mullsjö avancerade upp till fjärde plats i tabellen.

Första akten blev målfattig, men ej chansfattig. Mullsjö radade upp chanser dock stod stolpar, ribba och en storspelade målvakt ivägen. Istället är det Växjö som tar ledningen genom Oliver Johansson som gör 1-0 8:16 in i perioden.

Andra perioden bjuder även den på mycket chanser åt båda hållen. Men målvakterna i de båda kassarna hade bestämt sig för att bomma igen. Andra perioden blir mållös.

Tredje perioden blir Mullsjös. Enda (!) utvisningen i matchen faller på Mullsjö och Henrik Olofsson 7:37. Växjö har en del klara lägen men lyckas inte trycka in någon boll för att utöka ledningen.

Istället är det bortalaget som ska få in en kvittering. Malmgren drar ett skott från halva planen som målvakten räddar och på returen finns Isaac Rosén som står parkerad framför Växjös mål och får träff både en och två gånger och till sist får han in kvitteringsbollen. 1-1, 12:17.

Rosén och Mullsjö var inte nöjda där och ska endast 1:23 sekunder från full tid få inte ledningsmålet. Även detta av Isaac Rosén assisterad av Kim Ganevik.

Växjö lyckas inte få in någon kvittering i slutet och Mullsjö går vinnande ur striden och tar med sig tre sköna poäng hem. Med vinsten går man om både IBK Dalen och just Växjö och placerar sig på en fjärde plats efter 20 spelade omgångar.

Ny match redan på onsdag då Höllviken IBF gästar Nyhemshallen.