Seger mot FC Helsingborg

11 februari 2019 17:36
HERRR

På söndagseftermiddagen blåste domaren igång matchen mot FCH. En match där FCH tog ledningen, en ledning som endast varade ca tre minuter. På 45 sekunder hade Mullsjö vänt matchen till 1-3 och kunde hålla ledningen matchen ut och vann med 2-5 tack vara en storspelade comebackande Markus Jelsnes i kassen.

Markus Jelsens var som sagt tillbaka mellan stolparna efter att ha varit borta från spel efter VM. Jelsnes spelade bra och var en stor faktor till vinsten mot FCH. Mullsjö var de dominanta laget i början av period ett och förde spelet.

Men första målet skulle komma från skånelaget som kontrar in 1-0. Gästerna replikerar drygt tre minuter senare då Isaac Rosén bryter sig in framför kassen och sprätter in kvitteringen. Men varför stanna där, endast sex sekunder senare utnyttjar Johan Nygårdh bollstrul från FCH-backarna och kan pricka in ledningsmålet, 2-1. Innan första perioden är slut utökas ledningen genom Anton Vestlund assisterad av Tim Braillard.

Mittenakten av matchen blir målfattig. Det bjuds endast på ett mål och det kom på straff efter en tilltrasslad situation framför Mullsjö-kassen. Straffskytten Jonathan Nilsson sätter bollen när han överlistat Jelsnes i målet.

Sista perioden blir Mullsjös då man gör både 2-4 och 2-5. Första målet kommer genom en kontring och Isaac Rosén som prickar in sitt andra mål för kvällen med snygg ass från Kim Ganevik. Sen ställs Jelsnes på prov igen då FCH tilldöms ytterligare en straff. Samma straffskytt men denna gången är det Norrmannen som går vinnande ut striden. Gustav Svensson sätter sen spiken i kistan genom att göra 2-5 i öppen kasse. Även här assisterar Ganevik som därmed gör sitt tredje assistpoäng för dagen.

Nästa match är hemma i Nyhemshallen redan på onsdag då Växjö IBK kommer på besök. En match om platserna i toppen i tabellen.