Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Hemma
Mullsjö
MUL
Borta
Växjö
VÄX

Tung förlust i fjärde matchen

10 april 2017 23:05
Semifinal 4:7

Trots gott om målchanser lyckades Mullsjö inte utjämna matchserien mot Växjö på hemmaplan. Efter 4-6 ikväll ligger man nu under med 1-3 i matcher.


Mullsjö hade chansen att på nytt utjämna semifinalserien på hemmaplan när Växjö kom på besök för match 4. Det blev, föga förvånande, en mycket jämn match, men Växjö drog till sist det längsta strået och vann med 6-4.

– Vi försöker väl mer idag iallafall. Det är lite mer känslor, vi vill mycket, men det tar sig uttryck i rätt många utvisningar, så det blir väl lite sönderryckt. Vi försöker iallafall, men det räcker inte hela vägen idag. Vi spelar vårt spel och de spelar sitt spel, och de gör det lite bättre, analyserade tränare Andreas Elf matchen.

När slutsignalen ljöd och skottstatistiken skulle presenteras var övertaget förkrossande stort i Mullsjös favör. 52-24. Ändå gör Mullsjö bara fyra mål på Eero Kosonen.

Det är extremt mycket, jag vet inte om det stämmer, men gör det det så är det väl en kombination av oskärpa och att de har en väldigt duktig målvakt, sa Elf.

Den första perioden slutade 1-1 och Mullsjö hade klarat av två och ett halvt boxplay. I den andra perioden kunde dock Växjö rycka ifrån till 3-1. Då kastade Elf om lite i kedjorna och det gav sedermera resultat då man hämtade upp till 3-3. Det tredje målet gjorde Pelle Tarenius på volley.

– Det är lite för att få “upp på tå” (som vi ändrar i formationerna), och att få in något annorlunda. Pelle Tarenius kommer in bra i det första bytet, och är bra hela matchen. Det är lite olika anledningar, menade Elf.

Tarenius gjorde, som Elf sa, en fin match och blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget. Han är dock besviken på kvällens insats:

– Synd att vi inte får ut spelet, att vi inte spelar som vi kan. Det är frustrerande. Vi måste vara mer distinkta i avsluten. Vi har mängder med lägen, men vi får inte dit dem.

Mullsjö vann alltså skotten stort och Kosonen i Växjömålet gjorde en kanonmatch. Men den finske landslagsmannen skrämmer inte Tarenius:

– Verkligen inte. Det hänger helt och hållet på att vi måste trycka dit lägena. Vi får så pass bra lägen så vi ska kunna göra sju, åtta kassar minst.

Efter att Tarenius fått komma in, göra mål och vara delaktig i mycket fick han ännu mer speltid i den tredje perioden och var även inne på planen när Mullsjö jagade kvittering i slutminuten.

– Det är kul. Vi har en bred trupp och det är delvis det som gör att vi orkar i slutändan. Det är fantastiskt roligt att spela och framförallt inför den här publiken, kommenterade Tarenius chansen.

Nu står Mullsjö med kniven mot strupen. Växjö har tre matchbollar och chans att avgöra hemma redan på onsdag. Budskapet är dock tydligt från Tarenius sida:

– Just nu är det bara käka, vila, ladda om. Nu har vi sista chansen att få ut spelet på onsdag och då ska vi ta den och ta hem matchserien hit till Nyhem.

Andreas Elf är lika tydlig:

– Det är ganska enkelt. Nu får vi inga nya chanser, så det är bara att plocka fram det bästa vi har i oss och vara extremt desperata.