Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Helmersson lämnar för allsvenskan

14 juni 2023 10:17
DAM

Inför säsongen 2021/2022 bytte hon is mot innebandyplan. Hon visade direkt vilken blick för spelet hon besitter och med sin fina klubbteknik imponerade hon stort. Så pass att hon nu uppvaktats högre upp i seriesystemet. Nu väljer Ida Helmersson att pröva vingarna i Allsvenskan.

-Kände att jag ville testa på allsvenskan när jag fick chansen och se om jag kan utvecklas mer, säger Helmersson.


Efter att ha spelat hockey i hela sitt liv valde Ida Helmersson att byta hockeyrinken mot innebandyplan för två år sedan. Efter att ha provtränat några gånger skrev hon på för Mullsjö AIS.

Hennes otroliga spelförståelse och klubbteknik imponerade inte bara på ledarstaben i Mullsjö, utan har även väckt intresse utifrån, och efter säsongen fick hon ett erbjudande hon inte kunde tacka nej till.

-Fröjered hörde av sig och frågade om jag ville komma. Jag provtränade med dem några gånger och tyckte det var kul. Kände att jag ville testa på allsvenskan när jag fick chansen och se om jag kan utvecklas mer, säger Helmersson.

Efter två säsonger är det nu alltså dags att gå vidare i innebandykarriären och det är med glädje hon ser tillbaka på tiden i Mullsjö-tröjan.

-Den har varit bra. De två säsonger jag varit med är också mina två första säsonger som innebandyspelare, sen är det ju lite likt hockeyn i alla fall, men det har varit nytt och väldigt kul, säger hon och fortsätter.

-Jag har trivts i laget och tycker att vi haft en bra laganda. Att kunna sätta krav på varandra men samtidigt få ha kul på både träning och match, och känna att det är okej att göra fel, tror jag har varit viktigt för mig.

Det blev totalt 28 matcher i division 1 samt 12 matcher i division 2 för Helmersson i Mullsjö-tröjan denna sejour. Nu väntar nya äventyr för 23-åringen i Allsvenska Fröjered.

Vi önskar Ida lycka till i framtiden!