Mullsjö räckte inte hela vägen i den jämna toppstriden

25 november 2023 08:34
DAM

Toppmötet mellan tabellettan och tabelltvåan blev en jämn och het drabbning där Mullsjö fick se sig besegrade efter 60 minuter.

-Vi genomför en bra match från början till slut men synd att vi inte sätter dit våra lägen, sa Mira Petersen efter matchen.

Fredagskvällen bjöd på en tidig seriefinal när Mullsjö tog emot serieledande Fröjereds IBF inför välfyllda läktare hemma i Nyhemshallen. Precis som ett toppmöte ska vara så var det hög fart och tighta närkamper från start och båda lagen visade varför de ligger på de positioner de gör i tabellen. Hemmalaget var en stolpträff ifrån att ta ledningen redan i den inledande minuten och skapade därefter en rad farliga målchanser. Även gästerna skapade målfarliga anfall och både Lisa Ljung och Ellen Ahrenbeck visade klass mellan stolparna och såg till att perioden rättvist slutade oavgjort.

-Vi gjorde en jättebra förstaperiod där vi i princip är i deras zon större delen, säger Mira Petersen efter matchen.

Spräckte målnollan i mittakten

Andra perioden tog vid där första slutade, jämnt och tight men efter 2.08 skulle dock det första målet falla i Nyhemshallen. Detta till Fröjereds favör när Sanna Axelsson hittade nätmaskorna. Även 0-2 skulle trilla in bakom Lisa Ljung, bara 46 sekunder senare, efter att Sara Anteryd hittat fram till Saga Lidén. Med 6.06 på klockan skulle sedan reduceringen komma för Mullsjö. Mira Petersen, som för kvällen spelade back, avlossadr ett skott strax ovanför mittlinjen som letade sig in bakom en skymd Ahrenbeck.

-Ny position för mig i kväll men jag kände att jag presterade bra. Jag bidrog både framåt och bakåt och fick till ett par goa skotttäck framför Lisa, sa Petersen med ett leende.

Tidaholmarna skulle därefter få en gyllene chans att utöka ledningen när just nämnda Petersen drog på sig 2 minuter för Upprepade förseelser. Utvisningen skulle visa sig kostsam för hemmalaget när Smilla Löfborg kunde ge Fröjered ledningen med 1-3.

Allt eftersom perioden gick blev det mer och mer känslor därute och det märktes att det var två lag som ville mycket. Edith Simonsson var ytterst nära att sätta dit 2-3, efter att Maja Petersen tryckt sig förbi sin försvarare och tvingat Fröjeredskeepern till en sidledsförflyttning. Kort därefter skulle gästerna få ytterligare en chans med en man mer på banan när Kajsa Wäringer åkte ut två minuter för Hög klubba. Denna gång kunde Mullsjöförsvaret reda ut utvisningen.

"Behöver bli hetare framför deras mål"

Mullsjö kom ut i tredje för att först få till en reducering och så småningom en kvittering. Matilda Karlsson såg till att vaska fram en kvalificerad chans men Ahrenbeck hann få ut foten i sista stund. Även Vendela Sandstedt var nära att skriva in sig i målprotokollet två gånger om men återigen stod Fröjeredsmålvakten i vägen.

Mullsjö slet hårt i anfallszon för att få in bollen och tappade stundtals markeringen bakåt. Saga Lidén kunde då sätta 1-4 med dryga 10 minuter kvar av tredje. Hemmalaget skulle snabbt replikera efter ett fint passningsspel mellan Edith Simonsson och Malva Sandell som kunde sätta 2-4. Jakten på ytterligare en reducering fortsatte från Mullsjö men i stället kunde Thelma Stålhammar se till att återigen ge Fröjered ett tremålsövertag.

-Vi skjuter mycket men behöver bli hetare framför deras mål. Det är det där lilla sista som saknas idag.

Med drygt 4.30 kvar av tredje var det Mullsjös tur att få chansen i powerplay när Saga Lidén fick sitta på botbänken för Slag. Matilda Karlsson kunde reducera till 3-5 i efterdyningarna av utvisningen, detta efter att Mira Petersen hittat fram med en diagonalare genom Fröjeredsförsvaret. Mullsjös forcering fortsatte men hemmalaget kom aldrig närmare och Fröjered vann tillslut toppmötet i Nyhemshallen.

-Det är kul att för en gång skull spela ett strukturerar spel mot ett bra motstånd. Vi genomför en bra match från början till slut men synd att vi inte sätter dit våra lägen. Nu ser vi fram emot kvalfinalen mot Fristad på torsdag, avslutar Petersen.