Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Eftertraktad juniorlandslagsman till Mullsjö

15 maj 2018 09:40
HERR

En av Sveriges största talanger har gjort sitt val. Det är RIG Umeås lagkapten Oskar Domberg som väljer att ta flyttlasset långt söderut och bosätta sig i Jönköping för spel med Mullsjö AIS två säsonger framöver. – Mullsjö är en av Sveriges största klubbar och alltid med och slåss om en finalplats så detta ska bli riktigt kul, kommenterar Domberg själv.


Oskar Domberg är bördig från Västerås men när han började gymnasiet för tre år sedan så gick flyttlasset till Umeå och riksinnebandygymnasiet där. Tre år senare kan man sammanfatta hans juniortid som en succé.

– Inte minst tredje året där vi i princip vunnit allt vi ställt upp i, så det har varit en extremt rolig avslutning här uppe, säger Domberg själv.

Domberg, som är U19-landslagsspelare, anger som främsta skäl att Mullsjö blev hans nästa klubb att det var västgötarna som kunde presentera den bästa helhetslösningen för honom samtidigt som det lockade att spela i Nyhemshallen.

– Jag ringde och pratade med Gustav Svensson också och han hade bara gott att säga, sen har jag varit nere och hälsat på ett par tillfällen samtidigt som min släkt har en sommarstuga nere i trakterna så jag känner till Jönköping och området ganska bra, berättar Domberg.

– Det är en bra mix i Mullsjö också, världsspelare blandat med unga spelare, fortsätter han.

Sportgruppens Daniel Unoson är minst sagt nöjd över värvningen.

– Vi var inte ensamma i kampen om Oskars signatur och det känns väldigt kul att Oskar valt oss. Han kommer kunna utvecklas hos oss och förhoppningsvis kunna gå en liknande väg som flera andra duktiga spelare gjort genom åren, kommenterar Unoson.

– Det är såklart inte bara för nästa år som vi värvat honom. Vi tror på honom på lång sikt och inte minst hans karaktär är något vi söker i Mullsjö AIS både för nästa år men också för framtiden, säger Unoson.

Domberg, som mest spelat center, har tuff konkurrens på sin position. Det är dock inget som skrämmer Domberg.

– Jag är medveten om att det är tuff konkurrens men jag tvivlar inte på min egen förmåga. Sen vet jag att det inte är nu jag ska vara som bäst utan jag ska försöka lära mig varje år och bli bättre och bättre, säger han.

På frågan om hur han skulle beskriva sig själv och vad han har för styrkor berättar han att det är vinnarskallen och sitt passningsspel som är hans främsta egenskaper.

– Jag ger aldrig upp och hatar att förlora, säger Oskar som också berättar att han tar studenten om en dryg månad men att han därefter flyttar ner till vätterbygden snarast möjligt.