MUL

Full pott i bagaget efter seger mot serieledarna

3 november 2018 21:21
HERR

Serieledarna hade bara förlorat en match tidigare under säsongen. Men under lördagseftermiddagen kom den andra förlusten. 3-4 stod det på resultattavlan efter 60 spelade minuter och tre poäng åkte med bussen hem till Mullsjö. Poängkungen Vestlund matchvinnare med sitt 15 mål för säsongen.

Resan började redan i fredags morse för matchen mot IBK Dalen i Umeå. Att man varit suttit i en buss närmare 12 timmar märktes inte då Mullsjö tog initiativ redan från början i matchen. 04:06 gör Kasper första målet för Mullsjö med ett distinkt välriktat skott runt täck, ostoppbart för Parsjö-Tegnér i Dalen-kassen. Assisterad av Johan Nygårdh som vunnit bollen i offensivt hörn.

I slutet av första perioden var det dags för nästa Mullsjö mål. Denna gången var det Pelle Tarenius tur att bli serverad av Nygårdh. Placerad i slottet tar Pelle ett snabbt skott och överlistar back och målvakt i Dalen.

Mullsjö Ska även hinna göra 3-0 innan perioden är slut, det kommer endast 15 sekunder efter 2-0 målet. Joel Ingesson vann bollen av Dalen back och serverar Kim Ganevik som tackar med att bränna upp knäna mot Umeå Energi Arenas golv med sin mål gest.

Period två är mållös fram till 12:50 då Mullsjö ska utöka sin ledning till 4-0. Anton Vestlund gör sitt 15 mål för säsongen, assisterad av Rikard Eriksson. IBK Dalen får in en reducering innan perioden är slut.

Sista perioden blir mållös för Mullsjös del, men Dalen gör bara två mål till. Alexander Hedlund gör 3-4 19:16 och sätter nerv i matchens sista minut. Men Mullsjö håller undan perioden ut och vinner mot serieledarna och kasserar in sin fjärde raka vinst.

Nu väntar nästa match redan på tisdag då bussen går till Uppsala och IK Sirius.