Bortavinst mot IBF Örebro

28 oktober 2018 18:28
HERR

Nygårdh i centrum när Mullsjö bortaslog Örebro med 8-4. Johan stod för tre mål vilket bäddade för segern.

Ny bortamatch för Mullsjö AIS efter ett lite längre landslagsupphåll. Örebro var laget som stod på den andra planhalvan.

Det var Örebro som gjorde första målet efter en snygg frislagsvariant där Marcus Ekengren slog in returen. Det dröjde dock inte lång tid innan Johan Nygårdh kunde göra sitt första mål för kvällen efter en diagonalpass genom Örebroförsvaret av Kasper Hedlund och ett snyggt avslut i bortre krysset.

Rikard Eriksson gjorde mål några minuter senare efter han brutit bollen på mittplanen och Mullsjö var uppe i ledningen. Fyra minuter senare kunde Nygårdh göra sitt andra mål och utöka ledningen assisterad av Joel Dagman. Örebro reducerade till 2-3 innan periodpaus.

Örebro kom ut stark i början av andra perioden och kvitterade till 3-3 redan efter 45 sekunder. Adam Lundgren drog på sig en utvisning för otillåten trängning och Mullsjö fick spela powerplay och tog vara på läget och Kasper kunde skjuta in 4-3.

Kvitteringen kom efter ett skott i bortre burgavel till 4-4, målet gjort av Markus Lindgjerdet. Därefter gjorde Mullsjö två snabba mål, det första gjort av Filip Wiklund där han snyggt styrde in bollen bakom örebromålvakten assisterad av Kim Ganevik. Endast en minut senare gjorde Vestlund mål och utökade ledningen till 6-4.

I början av den tredje perioden kunde Johan Nygårdh fullborda sitt hatrick assisterad av Sebastian Palmqvist som efter en målsnål tredjeperiod kunde göra mål i tom kasse efter Örebro tagit ut målvakten och spelade sex mot fem.

Det var Mullsjös fjärde borta vinst denna säsongen som klättrar i tabellen.

Redan nu på onsdag kl 19.00 kan du se Mullsjö spela hemma i Nyhemshallen då de gästas av Lindås Rasta IBK, varmt välkomna då.