Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Tisdag
26 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Onsdag
10 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Onsdag
24 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 1 match
Tisdag
13 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Idag 1 match
Torsdag
01 Mar 1 match
Tisdag
06 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match

Supertalangen Wiklund klar för Mullsjö

11 maj 2017 15:09
Kontrakt

Han gjorde stor succé i Mullsjö under slutspelet. Då inlånad från sin moderklubb Fagerhult Habo. Nu är det klart att Filip Wiklund går över till MAIS. Han har skrivit på för två säsonger.

– Det känns grymt bra att ha kritat på, säger den lovande 18-åringen.


VM-aktuella Filip Wiklund är klar för Mullsjö. Den talangfulle forwarden från Fagerhult Habo blir därmed det tredje och sista nyförvärvet inför nästa säsong. Wiklund är inte obekant för Mullsjöpubliken. Han har varit utlånad sedan 31 januari och gjorde stor succé i slutspelet. I nyss avslutade U19-VM tog han en plats i svenska landslagets förstafemma.

– Det har varit en bra säsong. Att spela förstafemman i en VM-final var inget jag hade förväntat mig när jag togs ut som reserv till första lägret på Bosön. Och att få spela slutspel med Mullsjö var häftigt. Den upplevelsen att spela innebandy inför publiken i Nyhemshallen går inte att jämföra med något annat jag varit med om. Vi har Sveriges bästa innebandypublik, säger Wiklund.

Valet stod mellan att vara kvar i Fagerhult Habo eller ta steget fullt ut till Mullsjö och Superligan.

– Det är högre tempo, ett snäpp bättre innebandyspelare och för min egen utveckling så vill jag ta det här steget. Den trupp som Mullsjö har inför nästa år håller riktigt hög klass på alla positioner så jag ska göra allt jag kan för att kriga till mig en plats. Jag kan bidra med fart, energi och finess, säger Filip Wiklund.

Filip Wiklund är född 1998 och visade redan i slutspelet att han har i SSL att göra. Mullsjös sportchef är väldigt nöjd med att kunna presentera denna supertalang som lagets sista nyförvärv inför nästa säsong.

– Vi stänger truppen med en riktigt lovande forward som vågar ta för sig och är kraftfull på planen. Det är en del i vår långsiktiga strategi att bygga för framtiden med lokala talanger från bygden. Jag är oerhört glad över att Filip väljer att ta steget, säger Jesper Axell.

Filip Wiklund är ett av tre nyförvärv tillsammans med landslagscentern Rikard Eriksson från Warberg och den eftertraktade talangen Anton Vestlund från Karlstad. Förutom Arvid Wibring-Lindkvist som ska spela i norska ligan nästa säsong har samtliga spelare kontrakt.

– Vi bygger vidare och har med de här värvningarna förstärkt ett redan väldigt bra lag. Jag ser fram emot nästa säsong, säger sportchef Axell.