Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Mullsjö tar in Sedin

28 december 2023 09:00
NYFÖRVÄRV

Mullsjö AIS förstärker sin backsida genom att värva från finka ligan. Det är TPS Åbo som blir av med sin svenska försvarare Willy Sedin till SSL femman. – Mullsjö har varit ett favoritlag för mig ända sedan jag började följa SSL. Det finns en charm i engagemanget hos publiken som är svår att motstå, kommenterar Sedin anledningen till hans övergång.


Sedin är fostrad i Örnsköldsvik och spelade där hela sin ungdomstid och även början av sin seniortid. Det blev division två och ett spel innan Strängnäs lockade med spel i Allsvenskan. Efter två säsonger där som kröntes med kvalspel till Superligan så valde han att pröva lyckan i Finland denna säsongen efter att ha blivit draftad av TPS.
– Det är en ganska stor ojämnlikhet i Finland kontra Sverige. Det är större bredd på serien i Sverige men toppen är bra i Finland, menar han.

Tittar man poängmässigt har den reslige backen gjort sju poäng på två säsonger i Allsvenskan. Men det är inte därför han är hämtad av västgötarna.
– Nä, Willy är framförallt lång, bolltrygg, defensivt säkert med en bra räckvidd. Dessutom, och det är kanske viktigast, så är han ambitiös och en stabil person som är beredd att göra allt för att bli så bra som möjligt, menar sportgruppens Andreas Elf som ligger bakom värvningen.

Själv hoppas Sedin snart få visa publiken vad han går för.
– Min styrka är nog min spelförståelse med och utan boll. Sedan spelar jag lugnt och enkelt med bollen och min förhoppning är att kunna bidra med bra energi till MAIS, avslutar han.

Willy kommer att spela i tröja nummer 6 och han blir spelklar till bortamatchen mot FBC Kalmarsund den 3/1.

Kontraktet är skrivet säsongen ut samt ytterligare två år vilket gör han till Mullsjöspelare minst fram till slutet av säsongen 25/26.