28 Mar 1 match

Mullsjö stal poäng i toppstriden

10 februari 2024 09:07
DAM

Mullsjö hade ledningen med 3-0 men tappade till 3-3 innan Malva Sandell återigen kunde kliva fram och bli matchhjälte i slutsekunderna.

Historisk seger senast när Mullsjö besegrade Fristad med 6-5 på bortaplan. Hemmalaget ville fortsätta på det inslagna spåret när tabelltvåan Lockerud gästade på fredagskvällen i en sexpoängsmatch.

Det var också Mullsjö som inledde målskyttet när Vendela Sandstedt höll sig framme på en retur från Matilda Karlsson. Sandstedt var också nära att knacka in 2-0 men denna gång höll Emelie Cohen tätt mellan stolparna.

Gästerna åt sig in i perioden och satte stundtals hög press på Mullsjöförsvaret som kändes stressade. Efter 12.13 kunde dock Mullsjö dryga ut ledningen till 2-0 efter att Matilda Karlsson krigat sig in i slottet och släppt bollen till en frispelad Emelie Emilsson. Strax därefter hade Lockerud dubbla chanser till en reducering men Lisa Ljung stod för ett par monsterräddningar inför hemmapubliken.

Jämn andraperiod

Firma Karlsson Sandstedt var på riktigt spelhumör och efter 4 minuter in i andra var de ytterst nära att sätta dit ytterligare en kasse men Cohen stod för ett vasst ingripande. Även Vega Svensson var nära att näta när hon fick på en klockren backhand på volley men bollen smet strax utanför. 3-0 skulle dock komma när Edith Simonsson kunde precisera upp den i krysset efter en framspelning av Emma Erlandsson.

Därefter skulle Lockerud ta över matchen mer och mer och hemmalaget hade svårt att få till sitt spel. Gästerna radade upp chanser men Ljung fortsatte agera mur i Mullsjömålet. Med drygt 14.30 spelade tvingades Mullsjökeepern slutligen kapitulera när Annie Jonsson hittade vänstra krysset.

Lockerud-dominans i tredje

Med 3-1 på tavlan i tredje perioden fick Lockerud tidigt en chans att reducera ytterligare en gång när Sofia Lundén drog på sig två minuter för Otillåten trängning. Gästerna tackade för möjligheten och satte 3-2 genom Thea Thorsell Gustavsson redan 31 sekunder in i powerplayet.

Mullsjö verkade sitta kvar i omklädningsrummet efter pausen. Hemmalaget agerade förvirrat och slarvigt ute på banan och begärde timeout, något som inte gav någon större förändring i spelet. Lockerud fortsatte styra och dominera spelet där ute och med drygt 4 minuter kvar av tredje var kvitteringen ett faktum. Gästerna plockade ut målvakten och med en man mer kunde Alice Gyllensten sätta 3-3, assisterad av Alice Staaf, och därmed ta matchen till förlängning.

Väl i förlängningen såg det länge ut att bli delad pott för de båda lagen men med blott 2 sekunder kvar klev Malva Sandell återigen fram och blev matchvinnare. Detta efter att Edith Simonsson hittat fram med en pass som friställt Sandell med Lockerudkeepern.