Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Seger mot Sandareds IBS

15 oktober 2017 18:56
DAM

Tålamod gav 3 välförtjänta poäng när MAIS Dam visade hur bollen ska rullas i Nyhemshallen under fredagskvällen.


Föregående matchens trevande och osäkra inledning var som bortblåst när damerna tog emot Sandareds IBS under fredagskvällen i Nyhemshallen. Damerna följde direktiven och tog tag i taktpinnen och drev på spelet.

Ganska omgående stod det klart att MAIS damer gick in med inställningen att vara det spelande laget medan Sandared backade hem till ett väldigt statiskt stående försvar.


– Vi gick lite i fällan och hade stundtals svårt att hitta igenom den kompakta muren säger tränaren Mattias Svensson.

Tålamod att rulla runt och hitta öppningar var det som gjorde att vi hittade igenom och 6.14 i första perioden tryckte Nathalie Tornell in en retur efter skott från en rullning.

Tempot i matchen var lågt och där behöver vi bättra oss även om motståndet gjorde allt för att dra ner det. Disciplinen att ta löpningar och öppna ytor är avgörande och vikten av att värdera skottlägen och rulla runt.


– Som tränare mår man gott när inställningen är något som betalar sig säger Mattias Svensson.

Matchens lirare Nathalie Tornell visade från start att hårt slit och hög intensitet lönar sig. Även skönt för gruppen att se när vi går runt på mycket folk att vi håller uppe kvaliteten på alla håll. Där ska alla framhållas och det kommer vara otroligt viktigt på sikt under säsongen att vi klarar att använda många spelare.