Rafflande avslutning i Uppsala när MAIS vände och vann

1 mars 2018 20:46
HERR

Efter två ganska sömniga perioder i IFU Arena i Uppsla där Sirius tog ledningen fullt rättvist med 3-0 efter dryga perioden spelad så reducerade Petter van Keppel till 3-1 och påbörjade därmed en upphämtning som efter en böljande tredjeperiod slutade med sudden death där Mullsjö drog längsta strået genom ett avgörande av Sebastian Palmqvist.

Efter att van Keppel reducerat till 3-1 i början av andra perioden så dröjde det nästan 10 minuter till Isaac Rosén på sitt karaktäristiska sätt styrde in en vacker passning från Kim Ganevik bakom Sirius keeper. Trots att Sirius bränt en straff strax dessförinnan så kändes matchen fortfarande ganska avvaktande efter två perioder. Bortalaget fick anmärkningsvärt nog också bara iväg ynka åtta skott på mål efter två perioder. Tre mindre än vad man fick enkom under tredje perioden skulle det visa sig...

Det avvaktande spelet blev det ändring på i tredje perioden när båda lagen helt plötsligt växlade upp och spelet blev betydligt mer böljande. Förutom att Sirius fick flertalet frilägen mot duktiga Benjamin Löfdahl i Mullsjömålet så lyckades MAIS såväl kvittera som ta ledningen med 4-3 efter mål av lagkapten David Gillek och nyss nämnda Isaac Rosén. Och ja, ni gissade rätt. Även detta var en styrning efter en delikat passning från Ganevik. Sirius kvitterade emellertid till 4-4 ganska omgående men Nygårdh replikerade med 10 minuter kvar av tredje perioden. Chanserna fortsatte avlösa varandra och Sirius fick in kvitteringen till 5-5 med fem minuter kvar efter att Jakob Drews skickat in bollen trots att han hade ryggen mot mål.

Med fem minuter kvar var ställningen alltså helt lika och ett rafflande slutskede väntade. När sedan tre och en halv minut återstod av den tredje perioden så tog den forna MAIS-tränaren David Ahlmark time-out för slutspelsjagande Sirius. Frågan man ställde sig var om han var beredd att plocka målvakten redan under ordinarie tid för att försöka bärga viktiga tre poäng? Svaret kom direkt när målvakten lämnade så fort Sirius vann bollen efter time-outen. Det bar sig dock inte bättre än att Sirius gav bort bollen till Mullsjö ganska omgående och David Gillek fick chansen att lägga in bollen i tom bur men sköt utanför. Även Ganevik fick chansen att näta men en Siriusspelare i form av Dan Johansson satt i vägen. Istället fortsatte sex mot femspelet för hemmalaget som tryckte på för ett segermål men där Löfdal i MAIS-målet stod i vägen vid ett par tillfällen. Med tre sekunder kvar av tredje perioden fick Sirius dock det där gyllene tillfället att avgöra när man fick ett frislag precis framför MAIS-målet. Ett läge man dock missade och sudden death var ett faktum.

Fyra mot fyraspelet i Sudden death bjöd som brukligt på chanser åt båda håll. Steineck i Siriuskassen satt dock kvar och kunde förtjänstfullt rädda några av Mullsjös lägen. I slutminuten kunde dock Sebastian Palmqvist avgöra matchen och ta med sig två poäng i bussen på väg tillbaka till Västergötland. Mest glädjande från matchen var Benjamin Löfahls gryende form och storspel. Ny match nästa vecka när Storvreta kommer på besök till Nyhemshallen.