Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Hemma
Mullsjö
MUL
Borta
Växjö
VÄX

Tremålsskytten Hedlund: “Vi jobbar som en enhet”

5 april 2017 10:48
Semifinal 2:7

Mullsjö reste sig på bästa sätt efter förlusten i match ett. Växjö besegrades med 9-5 i en kokande Nyhemshall. Kasper Hedlund blev stor matchvinnare med sina tre mål.

– Gött att få skrika lite, sa han efter matchen.


Det var en match som hade allt. Efter den något sömniga tillställningen i Växjö i måndags tände matchserien till ordentligt i match 2. Serien är kvitterad efter att Mullsjö vunnit med 9-5. Lagen alternerade mål genom de två första perioder och inget lag lyckades riktigt ta kommando. När Kasper Hedlund satte sitt tredje mål för kvällen med minuten kvar av mittperioden hade Mullsjö tagit ledningen för gott. 6-5 stod på tavlan och fler mål skulle Växjö inte få in på Benjamin Löfdahl.

Segern var givetvis otroligt viktig för Mullsjö. Men tremålsskytten Hedlund påminner om att det är mycket innebandy kvar att spela:

– Det är en lång serie, och det är tre matcher till som ska vinnas, och det kommer bli stentufft, så det är bara att nollställa och ladda om.

“Vinsten är allt” sa Hedlund själv efter matchen, men han gör inga försök att dölja sin glädje över att få göra tre mål:

– Det är gött att få skrika lite. Det var skönt att få göra mål. Man ska inte sticka under stol med det. Det har gått lite tungt för mig målmässigt, så det var jätteskönt.

Nere i Växjö, i den inledande matchen, föll Mullsjö med 3-6 och kom inte riktigt upp i nivå. Det var ett helt annat lag ikväll som tredubblade målskörden från sist:

– Skillnaden är att vi är på tårna från början. Att vi kommer ut och jobbar mycket hårdare. Jag tycker vi var lite loja sist. Det är nästan pinsamt att säga att man var det i en SM-semifinal, men det var vi. Vi var inte på 100%. Idag jobbar vi som en enhet och är jobbiga att möta.

Inför kvällens match släpptes ett videoklipp som även spelades innan matchen. I klippet uppmuntrar några av spelarna, däribland Hedlund, fansen och tackar för allt stöd man får. Man uppmanar även till att fortsätta. Även om det var lite mindre folk ikväll än i match sju i kvartsfinalen var Hedlund allt annat än missnöjd med stödet från läktaren:

– Även om det är glest, så får ju 1100 alltid det att låta som massvis. Det är ju inte bara kvantitet på publiken, utan kvalitet. När Ganevik satt i båset var det många på sittplats, många företagsledare som ställde sig upp.

Sekvensen Hedlund syftar på är en utvisning som drabbade Kim Ganevik i samband med ett målfirande. Utvisningen väckte starka reaktioner från hela publiken. Den atmosfären trivs Hedlund i:

– Det är kul att spela när det är en härlig stämning, när det är högljutt. Jämför det med att spela i en hall där det enda som hörs är spelarna på planen och så lite applåder när det blir mål. Här är det liv hela tiden. Det är underbart.