Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Sankell återvänder till Mullsjö AIS

5 juli 2023 07:00
NYFÖRVÄRV

Han är fostrad i de västgötska skogarna och sin hemby Mullsjö AIS men hans innebandykarriär har tagit honom till andra klubbar under ganska många år. Nu knyter Josef Sankell ihop säcken och flyttar hem till bygden igen för att representera sin moderklubb i Svenska Superligan.

– Vi får aldrig glömma att det är MAIS som fostrat mig och att jag i grund och botten är en Mullsjöbo ut i fingerspetsarna. Den detaljen är ovärderlig för mig, kommenterar Sankell.


De senaste två åren har spenderats i Jönköpings IK. En tid som dock har slagits sönder av skador och speltiden har därför varit begränsad. Innan dess var han dock tongivande i det förre detta Allsvenska poplaget Lagan IBK där han innan övergången till Jönköping gjorde 22 poäng på lika många matcher. Det är emellertid mest hans hårda arbete för laget som karakteriserar honom enligt Sankell själv.

– Som vanligt kommer jag bidra med mycket känslor och ett stort hjärta. Det ingår alltid när jag är på planen. Jag har genom åren utvecklats i många olika roller på planen vilket gör mig till en pusselbit som passar i flera pussel som kan tänkas läggas, berättar han själv.

Även sportgruppens Daniel Unoson vill framhäva just det fysiska spelet och det hårda jobbet i Mullsjö AIS senaste värvning.

– Josef lämnade MAIS för 10 år sedan och har såklart under den tiden vuxit till sig ordentligt. Han lämnade som junior och kommer tillbaka med erfarenhet som passar in bra i gruppen. Han har en kraftfull spelstil som går rakt på mål vilket passar bra i SSL, analyserar Unoson.

– Sen är det såklart alltid härligt med återvändande Mullsjöspelare, så allt detta sammantaget gör att det ska bli väldigt intressant att se hur vi kan använda honom på bästa sätt i truppen, avslutar Unoson.

Avtalet är skrivet på två år.