28 Mar 1 match

Förlust för Mullsjö i DM-finalen

1 december 2023 07:52
DAM

På torsdagskvällen avgjordes kvalfinalen där segraren säkrade en plats i Svenska Cupen 2024. Allsvenska Fristads GOIF blev numret förstora För Mullsjö som förlorade med 2-10 hemma i Nyhemshallen.

Mullsjö mötte allsvenska nykomlingen Fristads GOIF på torsdagskvällen i kvalfinalen om en plats i nästa säsongs Svenska Cupen. Inledningen bjöd på högt tempo och båda lagen levererade flera vassa målchanser men försvaren stod upp bra. Fristad kunde dock gå till pausvila med 1-0 på tavlan efter en slumpmässigt retur.

Andra inleddes likt första i ett högt tempo men Fristad var det effektivaste laget och drygade tidigt ut sin ledning till 0-3 och senare också till 0-4. Hemmalaget saknade dock inte chanser men hade svårt att komma igenom ett kompakt Fristadsförsvar. Tillslut skulle Mullsjö lyckas få hål på Sofia Blixt när Emelie Emilsson kunde slå in reduceringen till 1-4. Glädjen skulle dock inte bli långvarig när hemmalaget slarvade i försvarszon och de grönklädda enkelt kunde slå in 1-5. Innan periodpaus skulle gästerna även göra, först 1-6, och därefter också 1-7.

Mullsjö inledde tredje mer strukturerat och kunde också se till att få in en reducering tidigt, denna gång genom Edith Simonsson. Hemmalaget var nära flera gånger om att få till ytterligare reducering och krypa närmare i målprotokollet. I stället var det gästerna som kunde få in 2-8 efter drygt halva perioden spelad. Fristad drar tillslut ifrån och vinner finalen med 2-10 och blir därmed distriktsmästare 2023.