MUL

"Vi gör en enorm laginsats"

10 januari 2018 22:18
HERR

Mullsjö begav sig på onsdagskvällen mot Göteborgshållet för match mot tabelltrean Pixbo. En på förhand mycket tuff kamp blev precis just det och trots kraftigt bolltrillande från Pixbos sida avgick gästerna med en stabil 6-2 seger.

– Vi visar stor moral och gör en enorm laginsats, kommenterar tränare Andreas Elf.

Men vi tar det från början.

Mullsjö tog ledningen efter ungefär 13 minuter efter en trippelchans med volleyträffar där Anton Vestlund till slut klappar till bollen så den hamnar bakom Jon Hedlund i mål. Detta efter att bland annat Kasper Hedlund testat landslagskeepern strax innan. Första perioden dominerades annars rent spelmässigt av Pixbo som hade mest boll och också ett par vassa målchanser, inte minst i det numerära överläge man fick efter att Isaac Rosén fått två minuter för slag. Men MAIS kontrade vasst stundtals samtidigt som man emellanåt också fick till glimtar av etablerat spel med ett par vassa lägen som följd. Precis innan hesa Fredrik ljöd för första periodpausen kom Kim Ganevik och nyss nämnda Rosén i en farlig kontring som sånär slutade med en utökad ledning. Lagen gick dock till slut till första pausvila i ställningen 1-0 till gästerna efter en intensiv men snäll första period.

Andra perioden fortsatte i samma snälla anda och var faktiskt helt utan utvisningsminuter. Spelmässigt tog Pixbo över ännu mer och tryckte stundtals ner Mullsjö rejält ner mot Löfdahl i målet. Ett skott utifrån gjorde att Pixbo kvitterade till 1-1 men efter ett mäktigt skott i krysset av Petter van Keppel återtog MAIS ledningen ganska omgående innan Pixbo ånyo kvitterade till 2-2. Mais lät inte hemmalaget ha ledningen sådär våldsamt länge för ett par studsar senare lyckades dagens bästa spelare Gustav Svensson se till att gästerna återtog ledningen. Matchbilden med ett mycket bollinnehav för Pixbo fortsatte utan att komma till överdrivet många farliga lägen och perioden såg ut att lida mot sitt slut när Rickard Eriksson och David Gillek gemensamt lyckades utöka ledningen till 4-2 med blott två sekunder kvar av andra perioden. Kanske inte sådär otroligt logiskt då Pixbo haft överlägset mest boll även om det ju som bekant allena inte vinner några matcher.

Tredje perioden började nästan omedelbart med ett nytt powerplayspel av hemmalaget efter att domarna hittat en hög klubba på Mullsjös Anton Vestlund. Man vaskade fram ett par farliga lägen men lyckades inte få hål på Benjamin Löfdahl i Mullsjös mål. Istället fortsätter man rulla boll längs sargen och få till enstaka lägen mot Mullsjös mål utan att få in bollen. Mullsjö å sin sida kontrar till sig farliga lägen vid några tillfällen och gör sedan 5-2 genom ett stenhårt skott från landslagsbacken Kasper Hedlund. Otagbart för Jon Hedlund. När sedan hemmalaget drar på sig två minuter för liggande spel med 5 minuter kvar av matchen kändes det hela avgjort och Gustav Svensson kunde avgöra matchen i tom bur.

– Vårt låga försvarsspel sitter verkligen idag och det är kul att se att killarna offrar sig för varandra och visar så stor moral, avslutar tränare Elf.