FCH

Viktig seger mot FC Helsingborg

21 januari 2018 20:02
HERR

Skånelaget FC Helsingborg gästade Nyhemshallen på söndagskvällen. Publiken bjöds på matchen av flertal sponsorer! Matchen stod och vägde i de två första perioderna men Mullsjö kunde dra ifrån i sista perioden och vinna med 6-4.

Matchen började bra för Mullsjö och Sebastian Palmqvist kunde skjuta in 1-0 till hemmalaget snyggt serverad av Isaac Rosén redan 1.36 in i första perioden. Kvitteringsbollen lyckas Jonathan Nilsson få in bakom Benjamin Löfdahl som vaktade Mullsjös kasse för dagen.

Lagen följdes målmässigt åt och genom den andra perioden. Anton Vestlund inleder målskyttet med 2-1 bollen 7.22, men inte långt därefter tilldöms gästerna straffslag där Mika Kohonen lirkar in bollen till 2-2, 7.35. Exakt fem minuter senare går bollen som på ett snöre genom zonerna när Isaac Rosén till sist fintar bort FCH's målvakt och lägger snyggt in ledning 3-2 för Mullsjö. Ytterligare två mål ska falla under tidsramen för period två och först ut är Petri Hakonen som fångar upp en lös boll i Mullsjös försvarszon och skjuter in kvitteringen över Löfdahls axel. Innan perioden är slut får Mullsjö powerplay som man utnyttjar på bästa sätt genom Sebastian Palmqvist som gör sitt andra mål för kvällen, assisterad av Kasper Hedlund med en fin macka som friställde målskytten.

Period tre bli länge mållös, det är först 14.28 in i den samma som David Gillek rundar FCH's målvakt och skjuter in bollen i mål vilket betyder två mål upp för västgötarna. Mindre än en minut senare utökar Kim Ganevik hemmalagets ledig genom att göra 6-3 efter en tilltrasslad situation framför FCH's mål. Helsingborg gör ett tröstmål i spel 6 mot 5 då Habobekantingen Andreas Lindholm placerar in slutresultatet 6-4 tid 16.27.