DAL

Seger mot IBK Dalen

13 februari 2018 22:17
HERR

IBK Dalen gästade Nyhemshallen på tisdagskvällen. Dalen var också det laget som började bäst och höll i taktpinnen målmässigt fram till mitten av andra perioden då Mullsjö vände på matchen och tog med sig tre poäng i jakten på toppen.

Dalen hade tagit sig 100 mil söder ut och närmare bestämt till Nyhemshallen. Dalen som senast kommer från en seger mot Linköping. Mullsjö som förlorade mot IBF Falun, där segermålet kom endast 7 sekunder innan hesa Fredrik skulle ljuda för tredje periodens slut.

Dalen inleder kvällens match bäst och tar ledningen redan efter 1.25 i första perioden. Lagen turas sedan om att göra vartannat mål ända upp till ställningen 5-4 innan Mullsjö skulle gå iväg målmässigt.

Innan vi kommer så långt in i matchen så har Isaac Rosén, Rikard Eriksson två gånger om och Kim Ganevik kvitterat Dalens ledning. I slutet av perioden placerar Henrik Olofsson in 5-4 bollen lågt vid Måns Parsjö-Tegnérs vänstra stolpe och Mullsjö går till periodvila i ledning.

Tredje perioden är länge mållös även fast IBK Dalen bjuds på ett numerärt överläge tre minuter in i perioden då Viktor Wibring döms ut för slag. Ett numerärt undeläge som Mullsjö klarar av med galans. David Gillek utökar Mullsjö ledning 10.51 in i perioden och bara 24 sekunder senare skjuter tidigare utvisade Wibring in 7-4 från favoritpositionen på vänsterkanten. IBK Dalens för kvällens bästa spelare Andreas Carlbom ska reducera och därmed göra sitt tredje och Dalens femte mål för kvällen. Mer mål släpper inte Mullsjö in, däremot gör man två mål till genom Palmqvist och Ganvik.

Matchens lirare i Mullsjö blev Jonathan Larsson som storspelade i Mullsjökassen.

Mullsjö plockar med sig tre viktiga poäng i jakten på toppen.

Vill ni se Mullsjö jaga fler poäng så är ni välkomna till Nyhemshallen redan på söndag då AIK gästar oss kl 17.00.