MUL

Svängigt när Mullsjö besegrade Sirius

1 mars 2018 21:17
SSL Herr

Sirius hade chansen att sätta ordentlig press på Dalen i kampen om den sista slutspelsplatsen. Men dagens motståndare Mullsjö satte lite käppar i hjulet genom att hämta upp ett tremålsunderläge och vinna efter förlängning.

Sirius-Mullsjö 5-6 e förl (2-0, 1-2, 2-3, 0-1)

Mål Sirius: Carl Kostov-Bredberg, Peter Berlin, Johan Elfving, Kevin Söderling, Jakob Drews

Mål Mullsjö: Petter Van Keppel, Isaac Rosén 2, David Gillek, Johan Nygårdh, Sebastian Palmqvist

Poängen som låg i potten var allra viktigast för Sirius att lägga vantarna på. Med fem poäng upp till Dalen på den sista slutspelsplatsen hade Uppsalalaget chansen att krympa avståndet.

Hemmlaget kom också ut taggade och gick fram till 2-0 i den första perioden genom mål av Carl Kostov-Bredberg och Peter Berlin. Även andra började bra med 3-0 efter knappt sju minuters spel.

Men bara 31 sekunder senare reducerade Mullsjö och fick i och med målet blodad tand. Alldeles i slutskedet av mittperioden satt den andra reduceringen genom Isaac Rosén.

För Sirius gällde det att stoppa blödningen, men det blev inget av den varan. Bara 57 sekunder in i tredje perioden satt kvitteringen signerad David Gillek.

3-3 och lagen bjöd sedan upp till en riktig batalj. Mullsjö tog ledningen sex minuter efter kvitteringen. Sirius insåg allvaret och tog sig i kragen. Kevin Söderling kvitterade strax efter Mullsjös ledningsmål, men ett nytt baklängesmål gav 4-5 på resultattavlan halvvägs in i tredje perioden. Starkt såklart av Mullsjö att ta sig tillbaka in i matchen från tremålsunderläget.

Sista ordet var inte sagt med det. Jakob Drews kvitterade med 4:40 kvar och det kunde minst sagt sluta hur som helst. 5-5 stod sig ordinarie matchtid ut och matchen fick avgöras i förlängning.

Där klev Sebastian Palmqvist fram för Mullsjö och fixade segern. En poäng till Sirius innebär fyra poäng upp till slutspel med två matcher kvar att spela. Mullsjö är sedan tidigare slutspelsklart.