Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Rönnklint till Mullsjö AIS

12 april 2024 09:00
NYFÖRVÄRV

Mullsjö AIS har börjat att rusta inför säsongen 2024/2025 i SSL. Detta genom att ta in Martin Rönnklint från seriekonkurrenten FBC Kalmarsund.

– Rönnklint är precis den spelartyp vi vill ha i klubben. Ett enormt driv, hårt jobb och en storlek och tuffhet vi behöver, kommenterar sportgruppens Andreas Elf.


Forwarden kom till Smålandsklubben för två år sen från Lillån, samma klubb som Hampus Morelius och Simon Möller som han nu alltså åter blir lagkamrater med. I Kalmarsund blev det succé och efter en succédel i grundseriesäsongen efter nyår har han alltså nu bestämt sig för Mullsjö AIS de två kommande åren.

– Jag gillar lagets och tränarnas spelsätt och det känns som det kommer passa mig perfekt. Publiken i Nyhemshallen är fantastisk och det ska bli kul att spela inför Blue Farmers, kommenterar Rönnklint själv övergången.

Rönnklint stod för 22 poäng i grundserien för Kalmarsund och det är alltså en van poänggörare som skrivit på för västgötarna. Just poäng är något han hoppas bidra med även om han själv även lyfter fram sin energi, fysik och hårda slit som viktiga komponenter.

– På kort sikt gäller det för mig att komma in i laget och staden. Som lag gäller det att vi gör en bra försäsong och är redo när det börjar, men på lång sikt ska vi börja utmana toppskiktet i ligan och vinna, kommenterar han vad som blir målsättningen.

En bild som också delas av Andreas Elf.

– Martin är ödmjukt kaxig och har helt rätt inställning. Han vill gå rakt på mål och med tanke på sin storlek lyckas han ofta med det. Det är en spelare vi får nytta av i det uppställda spelet men också när vi behöver avlasta med längre bollar, avslutar han.

Kontraktet är skrivet på två år.