Torsdag
28 Mar 1 match

Mullsjö tog blytung seger mot Lidköping

5 februari 2022 11:39

Mullsjö hade två tunga förluster bakom sig inför fredagens match hemma mot IBK Lidköping. Hemmalaget visade varför de är ett topplag i årets serie och tog 3 blytunga poäng i toppstriden.

-Jag tycker att matchen speglar resultatet. Vi är det bollförande laget och det är vi hela matchen, sa en av matchvinnarna, målvakten Filippa Glimryd, efter matchen.

Inför fredagens match hemma mot Lidköping hade Mullsjö en målskillnad på 0-7 på de två senaste matcherna. Direktiven var tydliga inför första tekning, mer beslutsamma i avsluten och fler skott på mål.

"Visade helt enkelt vart skåpet ska stå"

Hemmalaget visste att Lidköping är ett starkt lag med snabba omställningar och en stark defensiv. Mullsjö tog tag i taktpinnen direkt från start och spelade sig fast i anfallszon. Målchanserna lät inte vänta på sig men Lidköpings Sarah Hermansson stod för ett par svettiga räddningar. Efter 5.19 fick hemmapubliken se backen Ida Johansson spela fram till kedjekamraten Vendela Sandstedt som kunde ge Mullsjö ledningen med 1-0. Halvvägs in i perioden tappade hemmalaget lite i tempo och Lidköping kunde skapa ett par vassa lägen. Filippa Glimryd stod för flera kvalificerade räddningar mellan stolparna och 1-0 stod sig perioden ut.

-Jag tog några viktiga räddningar och visade helt enkelt vart skåpet ska stå, sa en nöjd Glimryd efter matchen.

"Lidköping är bättre på att utnyttja våra misstag"

Andra perioden var blott 19 sekunder gammal när Mullsjös Emma Erlandsson kunde göra sitt andra mål för säsongen, assisterad av backkollegan Netti Bergman. Hemmalaget fortsatte att sätta press i anfallszon och hade chans på både ett och två mål men Hermansson stod upp bra mellan stolparna. Gästerna saknade inte heller målchanser men Glimryd gjorde återigen flera kvalificerade räddningar. Efter 9.38 tvingades hon dock kapitulera när Frida Lundgren kunde spela fram Ida Andersson för en reducering.

-Vi är det bollförande laget och det är vi hela matchen. Lidköping är bättre på att utnyttja våra misstag och får till bra och farliga lägen, sa Glimryd.

Efter målet fick Lidköping energi samtidigt som Mullsjö slog av på tempot, precis som i slutet av första perioden. Gästerna hade ett par lägen att kvittera men Mullsjöförsvaret höll undan och kunde gå till periodpaus med ledning 2-1 på tavlan.

"Vi steppar upp i tredje perioden"

Inför tredje perioden pratade hemmalaget om att komma till fler avslut och vara mer beslutsamma i situationerna. Tränarduon vaskade om i kedjorna och det skulle visa sig ge resultat. Emma Elvin flyttades upp från backplats och hade flera chanser att sätta bollen i nät. Efter 5.45 var det just Elvin som skulle vara högst delaktig i att Mullsjö kunde dryga ut sin ledning till 3-1 när hon hittade fram till Sandstedt, som kunde sätta sitt andra mål för kvällen. Drygt tre minuter senare kunde Mullsjö dryga ut sin ledning till 4-1, efter att Ida Johansson hittat fram till Emelie Emilsson. Hemmalaget gjorde en stark tredje period och bjöd på flera vassa målchanser efter klapp klapp-spel men Hermansson stängde igen i Lidköpingsmålet.

-Vi steppar upp i tredje perioden och gör egentligen det som vi snackat om i omklädningsrummet. Vågar hålla i bollen och har ett bra spel med fler skott på mål, avslutade Glimryd.

Lidköping skulle tillslut reducera för andra gången i matchen bakom en storspelande Filippa Glimryd i Mullsjökassen. Ett misstag på mittlinjen i slutminuten gav gästerna ett 2 mot 1-läge och Ida Andersson var återigen klinisk i sitt avslut när hon satte bollen i krysset. Även denna gång assisterad av Frida Lundgren. Närmare än så kom aldrig Lidköping och Mullsjö tog tre blytunga poäng i toppstriden.

På lördag väntar ny match då Vänersborg gästar Nyhemshallen. Matchstart 16.00.