Mullsjö kollapsade - Tvåstad avgjorde matchen på åtta minuter

1 mars 2020 09:56
DAM

Det var tajt. Det var grinigt. Och det smällde i närkamperna. Precis som det brukar när de båda lagen möts. Efter två raka tog segersviten slut för Mullsjö på fredagskvällen. Tvåstad körde över gästerna i andra perioden och Mullsjö orkade aldrig jaga ikapp.

-Tyvärr kommer vi ut helt fel och de gör ett par lätta mål, konstaterar tränare Anette Westman efter matchen.

Mullsjö visste att det var en tuff match med heta känslor som väntade borta mot tabelltrean Tvåstad. Och det blev en grinig och tuff batalj precis som det brukar när de båda lagen drabbar samman.

Det var gästande Mullsjö som kunde ta ledningen i matchen. Matchuret stod på 2.44 när Mira Petersen kunde trampa in från kanten och trycka upp bollen i nättaket bakom Tvåstads-målvakten. Mullsjö-försvaret fick bekänna färg men Tvåstad lyckades inte överlista Linda Westlund. Även bortalaget skapade sina lägen för att utöka ledningen men lyckades inte förvalta chanserna och 0-1 stod sig perioden ut.

-Vi gör en väldigt bra första period där vi tar ledningen genom ett distinkt skott från Mira. Vi spelar med tålamod och går på de lägen som finns. Vi släpper dock lite mycket markering kring kasse men Linda gör en fin insats i målet, säger Westman.

Får det inte att stämma i försvarsspelet

I andra perioden var inte Mullsjö påkopplade och det mesta på plan var rörigt, ofokuserat och markeringsspelet kollapsade över stora delar av banan. Efter 6.14 kunde Tvåstad kvittera till 1-1 på volley genom Julia Lid-Nilsson. Därefter skulle det mesta handla om hemmalaget som också kunde ta ledningen i matchen efter 8.58 genom Negjimije Beka. Tre minuter senare var det dags igen, denna gång genom Nathalie Kvist som kunde sätta 3-1 med 13.09 på klockan. 4-1 och 5-1 lät inte vänta på sig. Först genom Beka efter 13.40 och därefter kunde Nathalie Kvist Höglander sätta, även hon, sitt andra för kvällen, efter 14.16. På åtta minuter hade hemmalaget gått från ett 0-1-underläge till en ledning md 5-1. Mullsjö valde att byta målvakt för att försöka vända den negativa matchbilden och in kom istället Rebecca Stjärnklint. Mullsjö lyckades stoppa blödningen och siffrorna stod sig perioden ut.

-Vi pratar om just markeringsspel i periodpausen och har en bra känsla inför period två. Tyvärr kommer vi ut helt fel och de gör ett par lätta mål samtidigt som vi inte alls får det att stämma försvarsmässigt.

"Bränner lite för många lägen framåt"

Pausvilan kom lägligt för Mullsjö som kom ut betydligt starkare i den tredje perioden. Tvåstad fortsatte visserligen att skapa vassa lägen men gästernas hittade tillbaka till sitt försvarsspel från den första perioden. Inte heller med en man mer på banan lyckades hemmalaget överlista Stjärnklint och hennes försvar. Mullsjö fortsatte att trumma på för en reducering och skapade en del farliga chanser men den sista skärpan i avsluten saknades. Med 32 sekunder kvar av matchen fick Stjärnklint tillslut se sig besegrad när Rebeca Lööf kunde sätta spiken i kistan.

-I tredje kommer vi ut som ett nytt lag och gör en mycket bra period. Försvaret känns stabilt men vi bränner lite för många lägen framåt. Tycker ändå att vi ska ta med oss första och sista perioden. Där spelar vi bra, avslutar Westman.

Tvåstad vann tredje perioden med 1-0 och tillslut matchen med 6-1. Därmed befäste Vänersborgs-laget tredjeplatsen med 2 omgångar kvar av serien.

Nu väntar en ny träningsvecka där Mullsjö kan slipa på detaljerna inför nästa match, hemma mot Halna på fredag.