Lördag
01 Okt 1 match
Torsdag
06 Okt 1 match
Fredag
07 Okt 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Tisdag
11 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Tisdag
18 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Fredag
28 Okt 1 match
Söndag
13 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 2 matcher
Idag 2 matcher
Onsdag
07 Dec 1 match
Fredag
09 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Tisdag
27 Dec 1 match
Onsdag
04 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 2 matcher
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 2 matcher
Lördag
04 Feb 1 match

Hyltén från Linköping till Mullsjö

10 maj 2022 09:30
NYFÖRVÄRV

Superligalaget Mullsjö AIS har gjort klar med ytterligare ett nyförvärv inför säsongen 22/33. Sportchef Jesper Axell värvar forwarden Ola Hyltén från seriekonkurrenten Linköping.

– Ola är en hårt jobbande lagspelare som är finurlig med boll, kommenterar Axell.


Ola Hyltén har Månsarps IBK som moderklubb där han också spelade fram till säsongen 17/18 då anslöt till Hovslätts IK i division ett. Där gjorde han det så pass bra att han skrev på för Linköpings IBK i Superligan inför säsongen 21/22.
– Ola har gjort det bra men vi tror att han har ytterligare en höjd som han ännu inte visat, vi tror han har sina bästa år framför sig, fortsätter Axell.

Huvudpersonen själv är född 94 och har således en 28:e födelsedag att se fram emot i år. Förutom spel i ny klubb då.
– Jag fick inte ihop alla pusselbitar i Linköping med livet i övrigt. Jag har haft ett roligt och lärorikt år men tryggheten i Jönköping var det som till slut gjorde att jag valde att bryta med Linköping. När sedan Mullsjö hörde av sig fanns det inte mycket att tveka på. Jag vill fortfarande utvecklas som spelare och att få fortsätta göra det på högsta nivå ska bli roligt, kommenterar Hyltén själv.

Att gå från division ett till Superligan är naturligtvis ett stort steg och framförallt tempot menar forwarden har varit den största skillnaden.
– Sen har självklart det taktiska samt spelares spetsegentskaper varit på en högre nivå vilket man har fått lära sig att anpassa sig till. Men jag känner att jag själv har mer att visa på planen och med hårt arbete hoppas jag det kommer ge resultat på planen kommande säsong, fortsätter han.

Det är emellertid inte bara en kortsiktig satsning från parterna utan kontraktet är skrivet på tre år. Helt nytt med Mullsjö blir det dock inte för smålänningen.
– När jag spelade i Hovslätt hade vi ett litet samarbete med Mullsjö och jag var då med på ett par träningar. Sen har jag även spelat tillsammans med Anton Hedin i vår kära moderklubb Månsarp en gång i tiden. Jag har bara positiva ord att säga om klubben i sig och det märks att det är en förening som vill framåt, berättar Hyltén.

Sportchef Axell har vid de senaste värvningarna poängterat hur viktig profilen på personerna är när han värvat inför kommande säsong. Han vill bygga ett lag med vinnarskallar som är beredda att jobba hårt, riktigt hårt. Där passar även den senaste värvningen in. I alla fall om man får tro honom själv.
– Ni kommer att få se en hårt arbetande spelare. Förhoppningsvis kommer det i år även leda till ett högre poängsnitt än säsongen som var nu. Jag kommer göra mitt yttersta, både på plan men även vid sidan av, för att det ska gå så bra som möjligt för laget, avslutar Hyltén.