20 oktober 2019 17:42
DAM

Det bjöds inte på något direkt skönspel när Mullsjö besegrade IBK Alingsås under lördagen. Det fanns ljusglimtar och mycket skulle handla om den talangfulla juniskedjan, där Alva Härnborg klev fram och blev hattrickhjälte för sitt Mullsjö.

-Jag tyckte vi fick bra rull i vår femma och idag var det jag som satte dem.

Det spelades inte direkt någon toppinnebandy i Nyhemshallen när Mullsjö tog emot Alingsås på lördagseftermiddagen. Det såg stundtals nervöst ut och passningarna satt inte där de skulle. Trots det blev det andra raka segern för de blåklädda.

-Så otroligt skönt och viktigt att vi tar tre poäng idag trots att vi inte spelar särskilt bra. Stundtals var det riktigt svajigt på sina håll men så blixtrar vi till ibland och spelar bra. Det är en styrka att vi kan spela halvbra och ändå vara det bättre laget i 60 minuter, säger tränaren Anette Westman efter matchen.

"Nervöst och rörigt i första perioden"

Det var gästerna som skulle ta ledningen i matchen efter att Micaela Hoppe hittat nätmaskorna bakom Rebecca Stjärnklint, 7.19 in i första perioden. Tre minuter senare var det dags för hemmalaget att jubla när Alva Härnborg, på egen hand, kunde kvittera till 1-1. Drygt två minuter senare var det dags igen. Ida Johansson hittade fram till Mira Petersen som kunde trycka dit 2-1. Det skulle bara dröja 16 sekunder innan Alva Härnborg hittade målet för andra gången denna eftermiddag, framspelad av tvillingsystern Tilda Härnborg.

Gästernas reducering lät inte vänta på sig. Efter 12.39 drog Molly Hedström på sig 2 minuter för hands och direkt på frislag kunde Alingsås reducera genom Lisa Möller. Trots ledning efter första perioden var hemmalaget inte nöjda.

-Det var lite nervöst och rörigt i första perioden. Vi var ofokuserade och passen satt inte riktigt på bladen, säger Alva Härnborg.

Målsnål mittperiod

Inför mittperioden ville Mullsjö höja sitt spel ett par snäpp och höja fokusen i passningarna.

-I pausen pratade vi om att våga trycka på, framförallt på deras backar, slå bättre pass och höja tempot, säger Alva Härnborg.

Mittperioden blev dock en repris av första perioden, med skillnaden att det blev en målsnål tillställning. Maja Petersen kunde göra periodens enda mål drygt tre minuter in, assisterad av lagkaptenen Mira Petersen. Trots varsitt powerplay för de båda lagen så stod sig 4-2 perioden ut.

Juniskedjan visade vägen

Efter 01.26 in i tredje perioden var det dags för juniskedjan att visa upp sig för hemmapubliken igen. Julia Nalbin hittade fram till Alva Härnborg som återigen kunde sätta dit bollen i mål och därmed var hattricket ett faktum. Efter 13 sekunder höll sig gästernas Lisa Möller framme igen och kunde reducera till 5-3. Närmare än så kom aldrig Alingsås utan Mullsjö kunde hålla undan och räkna in ytterligare tre poäng på kontot. Det var en ödmjuk men nöjd hattrickhjälte som hyllde sina kedjekamrater efter matchen.

-Jag tyckte vi fick bra rull i våran femma och idag var det jag som fick sätta dit dem.