Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Stortalang till Mullsjö AIS

17 maj 2023 15:00
NYFÖRVÄRV

KFUM Jönköpings stortalang Tim Lindberg har bestämt sig för att hans nästa år i innebandykarriären finns i Mullsjö AIS. 18-åringen som spås en lysande framtid har i dagarna skrivit på ett kontrakt som gör att han kan spela i både Mullsjö i SSL samt hans nuvarande klubb KFUM.

– Detta var väldigt viktigt för oss då varken vi eller andra inte kunnat missa Tims framfart. Att han väljer Mullsjö AIS visar att vår inslagna väg är rätt och det skickar signaler om att vi är på väg att bygga ett nytt riktigt starkt lag. Där blir Tim på sikt en väldigt viktig del, kommenterar sportchef Jesper Axell.


Tim Lindberg går på NIU gymnasiet med inriktning innebandy och har ett år kvar där och har i distriktslagsspel och i SM-slutspel visat sina kvalitéer som en av de främsta i sin kull födda 2005. Hans talang till trots så inser han själv vad den måste kompletteras med för att på riktigt slå sig in i SSL.

– Jag kan inte lita på min talang utan det krävs hårt arbete. Men jag har valt Mullsjö AIS för min utvecklings skull eftersom jag vill bli så bra som möjligt. Jag ser verkligen fram emot att få lära mig av dom bästa. Jag tror också att min spelstil passar bra i Mullsjö, berättar Lindberg själv.

Lindberg ser själv att det är i offensiven han har sina styrkor och hans 32 mål och 12 assist i KFUM i division två försvagar inte direkt hans påstående.

– Det är där jag har mina styrkor främst och jag tycker det är kul när det går fort och det är tufft ute på planen, kommenterar Lindberg. Axell vill som sagt ha Lindberg i laget i många år framöver men säger också att man tror att han kan bli en viktig spelare nästan direkt.

– Han har alla förutsättningar att bli hur bra som helst. Det kommer vara mycket upp till honom hur bra det blir i slutändan men vi ska se till att ge han bästa möjliga förutsättningar för att bli så bra han bara kan. Så vi är oerhört nöjda att han väljer oss trots att vi vet att flera andra klubbar har varit väldigt intresserade, avslutar Axell.