Fredag
31 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Fredag
28 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Fredag
13 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Måndag
10 Aug 1 match
Fredag
14 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Fredag
28 Aug 1 match
Söndag
13 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match

Härnborgs sena avgörande bröt Mullsjös dystra trend

27 januari 2020 15:18
DAM

Tre förluster i rad och en rejäl portion revanschlusta. Mullsjö åkte till Alingsås med ett fokus i sikte - att vända den dystra förlusttrenden. Trots ett ineffektivt Mullsjö kunde de blåa vända hem med tre fräscha poäng efter att ha besegrat Alingsås med 3-2.


Det var två desperata lag som ställdes mot varandra på söndagen. Både Mullsjö och Alingsås har en tuff period bakom sig. Alingsås hade inte vunnit sedan den 3 november och Mullsjö kom till spel med tre raka förluster. Det skulle bli en het målvaktsduell där Westlund och hennes Mullsjö skulle dra det längsta strået.

Rörigt försvarsspel för gästerna

Det var Mullsjö som inledde starkast offensivt och kunde också ta ledningen med 0-1 genom Alva Härnborg efter 6.47. Ett stundtals rörigt Mullsjöförsvar räddades av en storspelande Linda Westlund i målet men med drygt 4 minuter kvar av första fick även hon kapitulera när hemmalagets Sandra Gullberg kunde sätta dit kvitteringen.

Mullsjö nära ta ledningen i boxplay

I andra satte gästerna försvaret och fortsatte att skapa lägen framåt men Alingsås Sara Olsson gjorde även hon en stark insats mellan stolparna och hade stor hjälp av sin målram flertalet gånger. När Mullsjös Mira Petersen drog på sig två minuter för slag var det gästerna som skapade de vassaste lägena, trots en man mindre på banan men fick ingen utdelning. Inte heller Alingsås lyckades förvalta sitt powerplay. Efter 15.15 in i mittakten kunde dock Hannah Elf hitta fram med passningen till Emilia Larsson som kunde ge Mullsjö ledningen för andra gånger den här eftermiddagen. Glädjen var dock inte långvarig då hemmalaget kvitterade minuten senare genom Sofia Ström.

Sent avgörande gav tre poäng till gästerna

Likaläge inför tredje och Mullsjö visste att de behövde höja fokus i avsluten för att överlista Alingsås-försvaret. Gästerna fortsatte att pressa på offensivt men Olsson bjöd på svettiga räddningar i målet. Matchen såg länge ut att gå till förlängning men efter 16.10 hittade Alva Härnborg nätmaskorna för andra gången i matchen, återigen framspelade av Tilda Härnborg. I ett försök till ytterligare en kvittering plockade Alingsås ut målvakten men en stabil Linda Westlund och Mullsjö-försvaret höll undan och kunde tillslut vinna med 3-2.

Inte direkt någon publikmatch

Det var inte direkt någon underhållande match för de åskådare som tagit sig till Stadsskogshallen men 3 poäng in på kontot och en negativ bruten trend för Mullsjö ger en positiv känsla inför återstoden av säsongen.

Ny match väntar redan på fredag då Mullsjö tar emot Lockerud Mariestad i Nyhemshallen. Matchstart 19.15.


Matchfakta

Målskyttar Mullsjö: Alva Härnborg x 2, Emilia Larsson

Målskyttar Alingsås: Sandra Gullberg, Sofia Ström