Stark defensiv insats när Mullsjö föll borta mot serieledarna

29 januari 2022 11:37

Efter ett långt ofrivilligt uppehåll var det äntligen dags att kasta sig in i hetluften igen. På fredagskvällen gästade Mullsjö serieledaren Fristad i en tuff och jämn match där de grönklädda tillslut fick hål på Mullsjö starka defensiv.

Juluppehåll och uppskjutna matcher på grund av pandemin innebar att Mullsjö inte hade spelat match sedan den 3 december. Då var det just Fristad som nollade ett ineffektivt Mullsjö hemma i Nyhemshallen. På fredagen var det återigen dags att ställas mot de spelskickliga grönklädda. Gästerna visste att det skulle bli en svår nöt att knäcka men bjöd upp till en ordentlig kamp ute på banan.

Hög fart och vassa målchanser

Matchen inleddes med hög fart och tighta närkamper från första tekning. Båda lagen bjöd upp till en underhållande innebandy med flera vassa målchanser. Efter drygt 10 minuter spelade var Mullsjö nära på att ta ledningen när Emelie Emilsson tunnlade Fristadsspelaren, fick iväg ett vasst skott men strax utanför. Kort därefter var det hemmalaget som var nära att trycka dit ledningsmålet men Linda Westlund stod för en jätteräddning i målet.

Efter 16.49 fick Mullsjö chansen med en man mer på banan. Malva Sandell var nära att komma fri med målvakten när Fristads Louise Andersson stoppade hennes framfart och drog på sig 2 minuter för slag. En utvisning som höll på att resultera i mål för gästerna efter en tilltrasslad situation i slottet men 0-0 höll sig perioden ut.

Mullsjöförsvaret fick kapitulera

Mullsjö fick inleda andra perioden med ett nytt numerärt överläge efter att Emilsson blivit fasthållen i slutsekunden av första. Netti Bergman var ytterst nära att hitta nätet men bollen tog i ribban och Fristad klarade av ytterligare ett underläge. Efter drygt 3.30 in i mittakten var hemmalagets nummer 5, Molly Sjöberg, nära att sätta dit bollen men träffade ramen. Båda lagen bjöd på flera vassa målchanser men Westlund och Lindqvist stod för bra insatser i kassen.

Efter 11,19 skulle dock första målet falla i Fristadshallen när hemmalagets Ellen Jogeland fick stå fri vid vänstra stolpen och enkelt styra in passningen från Molly Sjöberg. Tre minuter senare fick Fristad chans i powerplay efter att Emilsson dragit på sig 2 minuter för Fasthållning. Gästerna såg ut att klara av det numerära underläget men med sekunder kvar kunde Caroline Brandt utnyttja ett misstag framför kassen och sätta 2-0 för sitt Fristad.

Stark defensiv insats

Mullsjö forsatte att spela en stark defensiv innebandy i tredje, kontrade på deras misstag och jagade febrilt en reducering men Lindqvist gjorde flera bra räddningar och hade målramen på sin sida denna kväll. Med drygt tre minuter kvar av tredje bjöds Fristad på ett tre mot ett-läge och var kliniska i sitt avslut när Jessica Ljungqvist kunde sätta 3-0 bakom en storspelande Mullsjökeeper. Trots resultatet på tavlan var det en tight och jämn match och Mullsjö kryper allt närmare senaste säsongernas seriesuveräner.

Nu väntar ny match redan på fredag då IBK Lidköping gästar Nyhemshallen.