Mullsjös imponerande facit. 15-1 i målskillnad efter andra raka segern
Publicerad: 2022-11-27
DAM
Nollade Fröjered senast och efter söndagens match har Mullsjö ett imponerande facit med 15 mål gjorda framåt och endast ett insläppt. Målskyttet har släppt och segertåget rullar vidare efter en övertygande seger med 8-1.

Det var ett stärkt Mullsjö AIS som satte sig i bussen för bortamatch mot Lidköping på söndagen. Förra helgens övertygande seger mot Fröjered gav en rejäl boost för självförtroendet och det skulle Lidköping få känna på. Gästerna hade gjort sin läxa och scoutat sitt motstånd väl.

Matchen hann knappt blåsas i gång innan Maja Petersen lyckosamt bröt en passning i anfallszon men skottet smekte bortre krysset. Minuterna som följde fick Mullsjö inte spelet att stämma och efter drygt 9 minuter fick Maja Wikenmark, som var tillbaka i kassen till dagens match, visa upp fina kvalitéer när hon räddade sitt Mullsjö från att hamna i underläge i matchen. 2 minuter senare tvingades hon dock se bollen gå i nät bakom sig när Molly Fröjd slog till med en stenhård backhand som smet in vid den bortre stolpen. Därefter vaknade gästerna till. Emma Elvin kunde kvittera efter 13.34, assisterad av Mira Petersen. Även 2-1 skulle komma från Vendela Sandstedt, som efter en tilltrasslad situation framför Sarah Hermansson i Lidköpingskassen, kunde ge gästerna ledningen. Mullsjö var också nära 3-1 i slutskedet av perioden när Lisa-Marie Borg träffade stolpen.

Räddad straff

Efter 2.11 in i andra perioden kunde Mullsjö utöka ledningen till 3-1 när Edith Simonsson trampade in köksvägen och la in bollen vid Hermanssons högra stolpe. Mullsjö pressad på för ytterligare ett mål och andraformationen med Sandstedt, Helmersson och Sandell hade ett byte där chanserna avlöste varandra men Lidköpingskeepern stod för en serie kvalificerade räddningar. Även Wikenmark fick bekänna färg vid flera tillfällen men var tät mellan stolparna.

Med 15.04 på matchuret skulle Maja Petersen få revansch för sin missade målchans i början av första perioden. Edith Simonsson spelade fram till en friställd Petersen som kunde snurra in bollen i nät. Efter 15.57 skulle hemmalaget få ett gyllene läge till reducering. Lidköping tilldömdes en straff men Wikenmark läste situationen väl. Istället såg Ida Johansson till att ge sitt Mullsjö en fyramålsledning inför den tredje perioden när hon avlossade ett distinkt skott från backposition, assisterad av Nelly Lisevall.

Tvåmålsskyttar satte spiken i kistan

Det hade inte gått mer än 15 sekunder av tredje när Mullsjö hade chansen att näta för sjätte gången i matchen men Hermansson fick upp vänsterhanden i rätt läge och avvärjde situationen. Sexan skulle dock trilla in när Simonsson hittade Mira Petersen friställd framför mål. Efter 3.21 fick Ida Helmersson chansen att skriva in sig i målprotokollet när domaren dömde straff till gästerna. Helmersson försökte sig på en favorit i repris från Vänersborgsmatchen men Hermansson fick ut benet och räddade. I stället fick hon assistera fram till en fri Sandstedt som kunde sätta dit sitt andra mål för dagen.

Mullsjö slog inte av på takten, trots en 7-1-ledningen, och Hermansson och Lidköpingsförsvaret fick jobba hårt för att hålla gästerna utanför. Hemmalaget kunde tillslut inte stå emot den hårda pressen och tvingades kapitulera när Maja Petersen kunde sätta en delikat passning fram till Simonsson, som även hon kunde noteras för två mål i matchen. Lidköping hade möjlighet att snygga till siffrorna i slutskedet av matchen. Hemmalaget missade dock öppet mål och Mullsjö kunde övertygande åka hem med tre fräscha poäng på kontot och ett imponerande facit – 15 mål framåt och bara ett insläppt på 120 minuter.

Nu väntar en matchledig helg innan de blåa tar emot IBK Vänersborg hemma i Nyhemshallen den 9 december.