Komfortabel seger i första träningsmatchen

9 september 2022 21:20

På fredagskvällen var det äntligen dags att dra igång säsongen 2022/2023 med träningsmatch hemma mot Huskvarna IK. Mullsjö gick rättvist vinnande ur striden med 6-3.

Det märktes inledningsvis att det var första träningsmatchen. Trevande spel, bolltapp och passningar som inte riktigt satt på bladen. Huskvarna skapade mest framåt från start och tog också ledningen efter 4.01 genom Stina Daag Gustafsson. Mullsjö replikerade snabbt när Vendela Sandstedt kunde kriga in bollen efter en passning av Malva Sandell. Kort därefter var Sandstedt nära att också ge hemmalaget ledningen men bollen gick strax utanför.

Mullsjö jobbade sig in i perioden och efter 9.18 kom så ledningsmålet. Från backplats hittade Ida Johansson fram till Tilda Axelsson på vänsterkanten och Axelsson kunde sprätta upp bollen i krysset. Hemmalaget bjöd på en rad målchanser bland annat ordnade nyförvärvet Nelly Lisevall fram ett frislag som så när resulterade i mål men 2-1 stod sig perioden ut.

Händelsefattig mittperiod

Andra perioden inleddes likt den första. Spel fram och tillbaka men egentligen inga direkt farliga målchanser. Intensiteten ökade ju längre perioden gick och efter drygt 8 minuter kunde Vendela Sandstedt ticka in bollen från sin position bakom mål, fram till en omarkerad Malva Sandell som kunde sätta 3-1. Efter drygt 13.30 var Huskvarna en ramträff ifrån att reducera till 3-2. Strax därefter skulle gästerna få ytterligare ett läge att näta när de kom 3 mot 1 men Maja Wikenmark var följsam och gick inte att överlista. Med drygt 1.30 kvar av perioden tvingades Wikenmark dock kapitulera när Malin Antonsson kunde lyfta in bollen utifrån.

Målrik avslutning med heta känslor

Tredje perioden hann knappt starta innan Nathalie Sankell fick in bollen till Lisevall som var ytterst nära att dryga ut ledningen ut hemmalagets ledning på volley. 4-2 skulle dock komma efter 3.49 när Edith Simonsson kunde peta in bollen på backhand. Efter knappt 8 minuter skulle även 5-2 trilla in bakom en chanslös Huskvarna-målvakt. Ida Johansson trampade igång anfallet från sin backplats och hemmalaget fick en 3 mot 2-situation. Johansson valde att avsluta själv och tryckte distinkt upp bollen i krysset.

Det blev heta känslor i slutskedet av perioden. Huskvarna skapade ett par ströchanser men Wikenmark stod för några fina räddningar. Med 3 minuter kvar vaskade Sandstedt fram ett friläge åt sig själv men avslutet tog i stolpen. Strax därefter fick gästerna chansen med en man mer på banan när Ida Helmersson drog på sig 2 minuter för Trängning. Huskvarna tog tillvara på chansen och kunde trycka dit reduceringen när Sofie Randau utnyttjade en sargretur. Mullsjö svarade upp snabbt och Tilda Axelsson kunde fastställa slutresultatet med med 15 sekunder kvar.

På tisdag väntar ny träningsmatch då i Tidaholm när Fröjered står för motståndet. Matchstart 19.30.