Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

"Vi vill studsa tillbaka kollektivt"

18 februari 2022 19:22
HERR

Publiken skapade en fin atmosfär under torsdagens match mot nästjumbon Sirius och förväntningarna på en vinst var höga. Antiklimaxet blev därför stort när förlusten efter sudden death var ett faktum. Men laget har inte tid att älta utan reser redan på lördagen till Dalarna för match mot serieledande Falun. Mullsjoais.se tog ett snack med tränare Kihlbom om matchen igår - och om matchen imorgon.


Sirius igår. Känslan var att ni gick ut taggade men med lite för mycket fokus på anfallsspel och att det blev relativt lätt för dom att kontra då ni gick bort er högt upp banan. Är jag nått sånär rätt på det eller har du en helt annan analys?

Jag håller delvis med. Analysen att det blev för lätt för Sirius att straffa oss är korrekt. Däremot tror jag det snarare beror på att vi blev för ivriga och stressade med bollen, än att det var för mycket fokus på anfallsspelet. Vi blev ivriga samtidigt som vi var långa i laget och inte hade belastning i de farliga ytorna, vilket gjorde att dom kunde straffa oss hårt. Hade vi täppt till centralt, gjort laget kompakt och hållit igång bollen hade vi kunnat attackera med mindre risk. Men vi blev för heta. Vi ska hantera en matchbild med mycket boll bättre.

Ja, Sirius hemma ska betyda mycket boll. Falun borta kanske är raka motsatsen i förväntad matchbild. Dock är det kort mellan matcherna. Vad blir viktigt under lördagen?

Som du är inne på lär det bli mer spel i egen zon mot Falun, men med det sagt blir spelet med boll en nyckel. Falun blir tunga om de får trycka på med mycket folk och kan mala på med mycket boll, och där måste vi vara starka med bollen och få dom att behöva jaga. Men det viktigaste för mig är att vi studsar tillbaka kollektivt och gör saker tillsammans.

Ni har börjat spela på fler spelare så det känns som att ni fått tillbaka många och fått en större trupp igen. Märks det även på träningar? I så fall på vilket sätt?

Det märks absolut på träningarna! Vi kommer från en lång period där vi varit kort om folk och där det varit svårt att träna fem mot fem -spel. Det har gjort att vi ligger lite efter med kemi, teknik, timing och andra delar i fem mot fem- spelet som kräver kontinuerlig träning. Men nu har vi haft två, tre veckor där vi kunnat trycka på, vilket vi förhoppningsvis får betalt för framåt.

Viktig fas av serien nu och känslan var att publiken svarade upp igår genom att öka ljudvolymen något. Kändes det så för er vid bänken också?

Absolut, det var skönt att ha publiken tillbaka och deras stöd är alltid guld värt. Dom levererade bra igår, men tyvärr kunde vi inte ge tillbaka tillräckligt på banan. Men stödet kommer att bli oerhört viktigt för oss framåt och vi ska göra allt för att ge tillbaka med bra prestationer och segrar i matcherna som kommer!