Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Mullsjö värvar poängkung från Allsvenskan

15 juni 2021 09:00
NYFÖRVÄRV

Åby Oilers bästa poängplockare Felix Karlsson spelar i Superligan de två kommande åren. Forwarden har skrivit på för två år med semifinallaget Mullsjö AIS.

– Jag vill framåt i min utveckling och Mullsjö AIS kan erbjuda mig den miljön att utvecklas i, kommenterar spelaren själv valet av klubb.


Karlsson är fostrad i Åby och har tillbringat större delen av sin karriär i klubben även om det hunnit bli ett par avstickare till Ledberg och KFUM Norrköping också. Säsongen 20/21 tillbringades dock i Allsvenskan med Åby och där blev han lagets bästa poängplockare med 14 mål och 13 assist på 22 matcher.
– Felix är en ambitiös och hårt jobbande forward som förhoppningsvis kan anpassa sig till det högre tempot som Superligan innebär så fort som möjligt. Han vill framåt med sin innebandy och vi tror mycket på honom på framförallt lång sikt, berättar sportchef Jesper Axell.

20-åriga Karlsson säger själv att han förstår att seriebytet blir en omställning men att han gillar utmaningar.
– MAIS får en spelare som gör allt för att vinna, även om den största utmaningen till att börja med nog blir att anpassa mig till tempot, analyserar Karlsson.

Förra året var Åby nykomlingar i Allsvenskan efter att ha blivit uppflyttade från division ett året innan. Det året gjorde Karlsson inte mindre än 45 poäng i landets tredje högsta division.
– Han vet både vart målet och medspelarna är belägna då han sprider sina poäng mellan både mål och assist. Poängspelare är alltid välkomna och efter lite acklimatisering är vi övertygade om att han kommer göra poäng för oss också, avslutar Axell.