Sekunddrama avgjorde i hemmapremiären

13 oktober 2019 11:28
DAM

Ett laddat Mullsjö kom till hemmapremiären med två uddamålsförluster i bagaget. Det blev precis så tufft och känsloladdat som förväntat när Fagerhult Habo gästade Mullsjö på fredagskväll. En ordentligt nervkittlande drabbning som skulle avgöras först i slutsekunden.

Första perioden bjöd på en del målchanser från båda lagen men det skulle dröja till 15.46 innan gästerna kunde ta ledningen genom Lilly Djurberg. Gästerna kunde sedan göra 2 snabba mål och dra ifrån till 0-3 innan pausvila.

Mullsjö lade in en högre växel

Inför andra perioden knöt hemmalaget näven och lade in en högre växel. När gästernas Annie Olsson åkte ut 2 minuter kunde Mira Petersen spela fram till Emilia Larsson som satte 1-3 inför en jublande hemmapublik.

Det skulle inte dröja mer än 28 sekunder innan bollen skulle hitta nätmaskorna igen. Denna gång signerat av Tilda Härnborg som gjorde sitt fjärde mål för säsongen.

Med drygt 3 minuter kvar av andra perioden var upphämtningen ett faktum. Ida Johanssons passning hittade fram till Annie Friberg som sätter 3-3 och därmed noterades för sitt första mål i Mullsjö-tröjan.

Nervkittlande tredjeperiod

Tredje perioden skulle bjuda på många heta målchanser. Och efter 3.40 kunde gästerna återigen ta ledningen i matchen efter en soloprestation av Sara Anteryd. Fagerhult radade sedan upp en hel del farliga målchanser men Linda Westlund visade prov på sina kvalitéer och stod emot. Istället kunde Mira Petersen kvittera för sitt Mullsjö efter 16.21.

Sekunddrama avgjorde

Matchen såg länge ut att gå mot förlängning men med ett fåtal sekunder kvar fick hemmalaget ett frislag med sig i egen zon. Tvåmålsskytten Annie Friberg lyfte in mot mål och fick se bollen studsa in bakom gästernas Matilda Rehnström när matchuret stod på 19.59. Mullsjö tog därmed första trepoängaren för säsongen inför en magisk och euforisk hemmapublik.

Matchfakta

Målskyttar Mullsjö: Annie Friberg x 2, Mira Petersen, Tilda Härnborg, Emilia Larsson

Målskyttar Fagerhult: Lilly Djurberg x 2, Klara Brandt, Sara Anteryd

Publik: 402 st (publikrekord)