Wikenmark: "Det är inte vår bästa match direkt men vi vinner"

11 februari 2023 09:00
DAM

Mullsjö AIS kom med en tung förlust på bortaplan i bagaget. På fredagen skulle laget återigen hamna i tidigt underläge men en stark vändning i första perioden bäddade för tre viktiga poäng mot IBK Lidköping.

Matchen startade trevande och båda lagen kände på varandra inledningsvis. Första perioden skulle dock ändra karaktär och bjuda publiken på en målkavalkad och en stark vändning.

-Jag tyckte det märktes redan på uppvärmning. Vi fick samlas där en stund och säga till varandra att tagga till, sa Maja Wikenmark efter matchen.

Mullsjö hamnade återigen i underläge tidigt i en match. Detta efter att Lidköping kommit i en två mot etta, där Ida Andersson hittade fram till Ebba Lindblad som kunde sprätta upp den i nättaket. Målet gav energi i matchen och Sarah Hermansson fick visa upp ett par fina räddningar. Ändå var det gästerna som kunde utöka sin ledning till 0-2 efter 07.33 genom Stina Lundgren. Därefter skulle Mullsjö påbörja vändningen. Inom loppet av 4 minuter kunde Mullsjö gå från 0-2 till 3-2.

-Det blir ett snabbt mål i baken, igen, men det som är bra är att vi ändå kommer tillbaka när vi ligger under med 0-2. Det är skönt.

Först kunde Mira Petersen se till att reducera på egen hand när hon satte 1-2, 13 sekunder efter Lidköpings 0-2-mål. Sedan kunde Netti Bergman kvittera när skottet gick igenom hela Lidköpingsförsvaret och in bakom en skymd Hermansson. Lidköping bjöd sedan på en klockren stolpträff innan hemmalaget kunde se till att ta ledningen genom Ida Helmersson, assisterad av Emma Elvin. Det fanns bud på fler mål men 3-2 stod sig perioden ut.

"Fokuset är inte riktigt där"

Andra perioden startade Mullsjö starkt och utökade också ledningen efter 4.10. Ebba Åkerlund skarvade ner bollen i hörn till Vendela Sandstedt. Sandstedt hittade sedan igenom med passningen tillbaka till Åkerlund som stod ensam placerad framför mål och 4-2 var ett faktum.

-Vi leder visserligen men det känns inte bra efter första perioden. Fokuset är inte riktigt där. Vi är tre fulla femmor och ska orka hålla uppe tempot men det känns lite som att det blir tvärtom.

Trots högre intensitet så blev mittakten en betydligt målsnålare tillställning. Till tonerna av Ledins, Du kan lita på mig, skulle Mullsjö visserligen göra även 5-2 innan periodpaus när Malva Sandell hittade fram till Sandstedt.

"Vi vinner och det är huvudsaken"

Inför tredje hade hemmalaget en komfortabel ledning och redan efter 1.15 kunde Sandell knacka in 6-2 på volley efter att Hermansson lämnat en retur rakt ut i banan. Minuten senare fick gästerna chansen att krypa närmare i målprotokollet när Petersen fick sätta sig två minuter på botbänken. Ebba Lindblad tackade genom att sätta 6-3 bakom Wikenmark som inte hann med i sidledningsförflyttningen.

Mullsjö spelade kontrollerat i tredje och tryckte tillbaka Lidköping. Efter 11.47 fick Malva Sandell med sig en utvisning när hon tryckte sig förbi Louise Åkesson. 32 sekunder skulle räcka i powerplay innan Emma Erlandsson fick skriva in sig i målprotokollet och dryga ut ledningen för sitt Mullsjö. Lidköping kunde kort därefter reducera till 7-4 genom Lindblad, som därmed noterades för sitt tredje mål i matchen, men närmare än så kom aldrig de rödklädda. Istället kunde Sandell punktera matchen i öppen kasse med 27 sekunder kvar och tre nya poäng in på kontot.

-Vi håller dem borta, står rätt framför deras kasse och skymmer målvakten. Och vi gör ju mål. Det är inte vår bästa match direkt men vi vinner och det är huvudsaken, summerar Wikenmark.

Nästa lördag är det dags för ny match när IBK Vänersborg väntar i säsongens sista bortamatch.