Fredag
23 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Torsdag
29 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match

Premiärinformation och utmaning

28 september 2020 10:59

För cirka en månad sedan bad Regeringen olika remissinstanser att inkomma med synpunkter om hur man från och med den 1 oktober skulle kunna lätta/göra undantag från gällande restriktioner i ordningslagen som för nuvarande tillåter högst 50 åskådare på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar där idrottsevenemang ingår.


Folkhälsomyndigeten som man väl får säga i dessa frågor är den remissinstans med starkast bärkraft svarade då att de rekommenderade en höjning av maxtaket till 500 personer under vissa förutsättningar såsom att det skulle vara minst en meters avstånd och bara sittande publik skulle tillåtas.
Sedan dess har vi med spänd förväntan väntat på besked från regeringen på hur exakt det skulle bli och i torsdags kom slutligen ett besked från dem som sa att de ännu inte har kunnat fatta något nytt besked om undantag i lagen. Detta på grund av den senaste tidens oroväckande utveckling av smittspridningen. Så den övre tillåtna gränsen 50 åskådare på till exempel en innebandymatch är oförändrad tillsvidare.

Givetvis ett mycket tråkigt besked för oss i Mullsjö AIS där några lag redan haft seriepremiär och den även närmar sig med stormsteg för både våra damer (hemma mot Tvåstad på fredag kl. 19.30) och herrar (hemma mot Linköping på lördag kl. 16.00). Dessa matcher hade vi givetvis helst spelat med betydligt fler av våra supportrar på plats i Nyhemshallen. Men samtidigt måste vi liksom andra aktörer förstå att vi fortsatt är mitt i en pandemi och där en begränsning av smittspridningen behöver vara överordnat det mesta andra som sker i samhället just nu.

Utmaning med soffbiljetter

Rent ekonomiskt är det givetvis också stor skillnad för föreningen på att få ta in 50 respektive 500 åskådare, eller för den delen över 1000 i publik som vi har haft på de flesta premiärerna sedan vi tog steget upp till SSL för första gången för 12 år sedan.

Mot bakgrund av det lanserar vi därför nu i starten av denna premiärvecka en utmaning till alla oss Maisare. Köp en fiktiv premiärbiljett, en så kallad soffbiljett (eller varför inte två, fyra eller ännu fler om du vill och har råd) för 50 kr/styck via vårt ordinarie biljettsystem genom att klicka här.
Du kan även swisha direkt till föreningen, ange valfritt belopp och skriv soffbiljett som meddelade i ett swish till nummer 123 312 94 00.

Målsättningen är att slå Fagerhults (326) och JIK:s (516) gemensamma publiksnitt från förra säsongen, alltså fler än 842 sålda biljetter. Det ska vi klara av! Under veckans gång kommer ni kunna följa hur det går.

Dessa ”premiärbiljetter” ger alltså tyvärr ingen tillåtelse att befinna sig i Nyhemshallen på lördag för att se matchen mot Linköping på plats. Något som ett stödköp däremot ger är en plats i den utlottning utav två replika av säsongens matchtröja som vi kommer anordna bland de som bidrar.

Premiären och kommande matcher

När det gäller de riktiga 50 biljetterna till SSL-premiären på lördag som vi under rådande restriktioner får ha till allmän försäljning så har vi beslutat att till denna första match istället erbjuda dem till vår supporterförening Blue Farmers i första hand. Skulle 50 åskådare kvarstå som gräns även till den andra hemmamatchen mot Falun den 29 oktober kommer platserna på den matchen gå till våra samarbetspartners. Och är det samma läge på den tredje hemmamatchen mot Helsingborg den 8 november är det våra säsongskortsinnehavare från förra säsongen som kommer kunna anmäla sitt intresse för att få se den matchen på plats. Men det får vi återkomma om. Likaså gällande möjligheten till att köpa ett säsongskort för de återstående grundseriematcherna när/om publikbegränsningen höjs tillräckligt mycket.

Vi hoppas alla som blir utan biljett har förståelse för detta beslut och istället stöttar oss via webbsändning från matcherna på jp.se/jnytt.se/sportexpressenplay.se.

Missa ingen match, lägg till Mullsjö AIS matcher i din kalender:
Herr | Hemma- och bortamatcher
Herr | Hemmamatcher