Mullsjös segertåg rullar vidare efter ny trepoängare i Vänersborg

6 november 2021 18:56

Mullsjö åkte till Vänersborg med två raka segrar i bagaget. Det bjöds inte på någon sköninnebandy men efter en nervkittlande krigarinsats kunde gästerna tillslut ta med sig tre poäng hem till Mullsjö.

-Vi krigar in i det sista och fortsätter göra det vi ska fast de pressar på in i det sista, sa målvakten Westlund.

Första perioden hann knappt börja innan Vänersborgs Malin Hedlund Karlsson kunde trycka dit 1-0 på en svårtagen retur. Tre minuter senare blev Vendela Sandstedt frispelad på vänsterkanten och var ytterst nära att kvittera för gästerna. Mullsjö fortsatte att rada upp chanser men hemmalagets målvakt stod för en rad fina räddningar och 1-0 stod sig perioden ut.

Stolpträffar och självmål

Efter drygt fyra minuter spelade av mittperioden var Vänersborg centimeter ifrån att dryga ut sin ledning men bollen tog i Westlunds vänstra stolpe. Strax därefter var debuterande Lisa-Marie Borg nära att kvittera men bollen smet precis utanför. Chanserna avlöste varandra och hemmalaget hade ytterligare en stolpträff innan Mullsjös kvittering skulle komma. Sandstedt lyfte in bollen på mål, en boll som tog på hemmaspelare och in i mål. Halvvägs in i perioden fick Mullsjö chansen med en man mer på banan, efter att Vänersborgs Maja Fridolf åkte ut 2 minuter för Otillåten trängning. Gästerna tackade för chansen och kunde ta ledningen genom Emma Erlandsson, assisterad av Emma Elvin. Två minuter senare var nyförvärvet Wilma Fritz ytterst nära att också sätta 1-3 men bollen ville inte in.

”Ändå gör vi en stark laginsats”

Vänersborg flyttade upp spelet i tredje och höjde intensiteten. Linda Westlund sattes på prov och stod för en rad stabila räddningar i Mullsjömålet. Mullsjö kändes stressade och hade svårt att få bollen över egen planhalva.

-Vi hamnar under press och får svårt att hantera det. Vi vet inte riktigt hur vi ska ta oss ur det. Ändå gör vi en stark laginsats tycker jag, sa Westlund efter segern.

9.44 in i perioden drabbades Vänersborg av lagets tredje utvisning och återigen fick Maja Fridolf sätta sig på botbänken, denna gång för Felaktigt avstånd. Inte heller nu kunde gästerna förvalta överläget. Efter powerplay fick dock Mullsjö ny energi och kunde lyfta upp spelet. 15.02 fick gästerna tillslut en rättvis utdelning. Tova Svensson hittade fram till en fri Molly Hedström på vänsterkanten och Hedström kunde sätta dit 1-3. Hemmalaget begärde timeout och med 37 sekunder kvar kunde Maja Fridolf trycka dit reduceringen till 2-3 efter en tilltrasslad situation framför Westlund. Närmare än så kom aldrig Vänersborg och Mullsjö kunde tillslut vinna med 2-3. Tredje raka och segertåget rullar vidare för tjejerna.

-Vi krigar in i det sista och fortsätter göra det vi ska fast de pressar på in i det sista, sa Westlund som överlag är nöjd med sin egen och lagets insats.

-Det kändes bra. Tycker ändå jag gör en ganska stabil match. En väldigt intensiv, tuff match. De går mycket på kropp framför mål och det är svårt att göra något vettigt av de bollarna som kommer, avslutar hon.

Nu väntar spelledigt kommande helg. Nästa match spelas fredagen den 19 november, hemma mot IBK Alingsås.