Fredag
13 Aug 1 match
Lördag
21 Aug 1 match
Fredag
27 Aug 1 match
Tisdag
31 Aug 1 match
Lördag
11 Sep 1 match
Torsdag
16 Sep 1 match
Söndag
19 Sep 1 match
Torsdag
23 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Onsdag
29 Sep 1 match
Fredag
01 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Fredag
15 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Fredag
19 Nov 1 match
Torsdag
25 Nov 1 match
Lördag
27 Nov 1 match
Fredag
03 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match

Westmans tankar inför kvällens seriepremiär

1 oktober 2021 11:40

Det har gått knappt ett år sedan senaste seriematchen spelades i damernas division 1. Nu är dagen äntligen här. Nu är det dags att blåsa igång säsongen 2021/2022.

-Vi åker med ett boostat självförtroende, säger Anette Westman


Damerna har inte spelat seriematch sedan den 23 oktober 2020. De har utöver det nyligen fått börja träna ihop. Det har varit ett märkligt år på många sätt och mycket har hänt på vägen. En hel femma har valt att pröva vingarna i Allsvenskan, ett par har lagt klubban på hyllan men det har också öppnat upp för andra. Nya unga talanger lyfts upp och får prova på spel i A-laget, spelskickliga rutinerade spelare har värvats och kompletterar befintlig trupp.

-Såklart väldigt tråkigt för oss att tappa många duktiga spelare men samtidigt kul att vi fostrat så många bra tjejer i Mullsjö, säger Anette Westman, tränare.

Ungt och hungrigt möter rutin

Efter försäsongens träningsmatcher ser det onekligen spännande ut inför den stundande säsongen. De yngre har verkligen tagit för sig och ser hungriga och totalt orädda ut. Nyförvärven har redan presenterat sig i målprotokollet och visat att de kommer kriga för laget och för klubbmärket. Stommen som finns kvar sedan förra säsongen har stäppat upp flera snäpp och leder laget framåt. Med dessa ingredienser kommer det bli en intressant höst.

-Vi har inför denna säsongen knutit till oss nya duktiga spelare som vi vet kommer kunna lyfta laget både på och utanför planen. Vi har även fått möjlighet att plocka upp yngre tjejer som vi ser har stor potential att ta plats i damlaget, säger Westman och fortsätter.

-Det är lite skräckblandad förtjusning att gå in i denna säsongen. Vi har ett helt nytt lag och bara hunnit spela två träningsmatcher. Så lite svårt att säga hur vi står oss denna säsongen men en sak är säker och det är att vi har något väldigt bra på gång.

"Åker med ett boostat självförtroende"

Ikväll smäller det. Ikväll är det äntligen dags för den efterlängtade seriepremiären och det är ett taggat Mullsjö AIS som åker till Fristad. Det kommer bli ett riktigt kraftprov direkt och Westman ser fram emot bataljen.

-Seriepremiären börjar som förra året med ett stentufft möte direkt mot seriefavoriten Fristad. Vi åker med ett boostat självförtroende efter en go seger i onsdags mot JIKs u-lag och är förberedda på att kriga till oss en seger.

Matchen startar 19.30 och spelas i Fristadhallen.