Mullsjö rådde inte på ett effektivt Tvåstad i seriepremiären

4 oktober 2020 11:59
DAM

Det var redan innan bäddat för en tuff premiär i Nyhemshallen. Det smällde från start och Mullsjö bjöd gästerna på en rejäl kamp över 60 minuter men Tvåstad kunde tillslut knipa 3 poäng efter en effektiv andra period.

-Vi spelar bra innebandy och gör det svårt för Tvåstad att spela sitt spel, konstaterar Mullsjös tränare Anette Westman efter matchen.

Precis som det brukar när de båda lagen möts så bjuds det på tuff innebandy och seriepremiären var inget undantag. Redan när domaren blåste igång matchen smällde det hårt i duellerna. Det var gästerna som tog kommandot genom Rebeca Lööf när hon kunde sätta 0-1 bakom Linda Westlund efter 10.56 i första perioden. Trots ett par vassa lägen kunde hemmalaget inte kvittera och 0-1 stod sig perioden ut.

Effektivitet avgjorde i andra perioden

Tvåstad chockstartade andra perioden och kunde utöka sin ledning till 0-2 redan efter 40 sekunder genom Frida Öberg. Mullsjö kunde dock reducera drygt fyra minuter senare. En för kvällen skottvillig Emelie Seger trampade in från sin vänsterkant och kunde överlista Tvåstad-försvaret. Minuten senare fick Mullsjö en gyllene chans att också kvittera i matchen. Tvåstads Signe Quantenburg fick sätta sig 2 minuter på botbänken efter för många spelare på plan. Hemmalaget fick bra rull på bollen och Mira Petersen hittade fram till en fri Tilda Härnborg på högerkanten men bollen gick strax utanför. Istället var det Tvåstad som återigen kunde utöka sin ledning först genom Sofia Thorsén och sen kunde Rebeca Lööf göra sitt andra för kvällen. Mullsjö skapade en hel del chanser framåt men hade inte marginalerna på sin sida denna kväll. Ett effektivt Tvåstad kunde tillsut gå till periodpaus med 1-5 efter slarv i Mullsjö-försvaret där en boll olyckligt tog på hemmaspelare och in i mål.

"Gör det svårt för Tvåstad att spela sitt spel"

I tredje ville Mullsjö ta över taktpinnen och efter 3.14 kunde också centern Alva Härnborg reducera till 2-5 efter framspelning av Emma Erlandsson. Tre minuter senare fick hemmalaget ytterligare en chans med en man mer på banan men Tvåstad-försvaret höll ifrån. Mullsjö tog timeout och ville få mer avslut på mål men timeouten gav ingen utdelning. Istället var det gästernas Maria Olsson som kunde fastställa slutresultatet till 2-6 med 12 minuter kvar av tredje.

-Vi gör i det stora hela en bra match. Vi spelar bra innebandy och gör det svårt för Tvåstad att spela sitt spel. Den främsta detaljen som skiljer oss från dem och som gör att de vinner matchen är att de sätter sina lägen, säger Anette Westman, tränare i Mullsjö efter matchen.

Premiären är avklarad och närmast väntar Fristad borta den 17 oktober.