Eins, zwei, drei, vier, Zaugg!

25 september 2019 21:01
HERR

Mullsjö utklassade Sirius i premiären av Svenska superligan och i stort sett samtliga nyförvärv presenterade sig på ett eller annat sätt. Överlägset mest glänste nya Schweizaren Jan Zaugg. Han stod i sin SSL-premiär för inte mindre än fyra fullträffar.

Första perioden började med att Mullsjö tog ledningen redan efter dryga minuten då det schweiziska nyförvärvet Jan Zaugg presenterade sig för sin nya hemmapublik genom att göra 1-0. Ett mål som såg enkelt ut, vilket nog är en del i nyförvärvets spelstil, där han tog sig loss på sin högerkant och placerade in den i vänstra krysset bakom Siriuskeepern.

Bara några minuter senare var det dags igen och samme Zaugg kom på samma yta men den här gången slängde han upp den i första krysset istället. Lika enkelt såg det dock ut.

Mullsjö hade mest boll första tio minuterna även om Sirius kontrade farligt ett par gånger och ledde nog därför rättvist efter halva första perioden.

Sedan fick lagkapten Johan Eriksson för Sirius en fin passning in i slottet och slog till direkt, otagbart för Jonathan Larsson i målet. I och med gästernas mål jämnades spelet ut något med chanser åt båda hållen och avslutades med varsitt powerplay som dock ingen av lagen lyckades utnyttja.

En bra start att göra mål i första perioden. Det är ganska lätt att spela med dom här lagkamraterna, vi hade bra flyt under försäsongen med, så det är kul såklart, kommenterade Jan Zaugg till SSLplay.se efter första perioden.

I övrigt såg unge Wille Knuthas pigg ut i första och var en stolpträff från att näta för hemmalaget.

Andra perioden började sedan lite trevande med många märkliga studsar och bolltapp från båda lagen. Efter fem minuter slog en Siriusback en felpass som träffade kvällens huvudman Zaugg, som kunde slå vidare bollen till Palmqvist som i sin tur passade Pelle Tarenius och därmed fick också han kliva in i handlingen.

Innan de taktfasta klappen i efterdyningarna av Torparrock lagt sig så slår Sirius bort en boll på mittplan och ytterligare ett nyförvärv fick presentera sig genom att slå in 4-1 för hemmalaget. Isak Hall, hämtad från Jemtland Innebandy, var påpasslig och skickade in bollen. Därmed fick också formationen med Hall, Rickard Eriksson och Jesper Ekström göra mål.

David Ahlmark i Siriusbåset tog då time-out i hopp om att gjuta nytt mod i sina mannar.

Det var ett gott försök men en viss Jan Zaugg ville annorlunda. Efter en läcker spelvändning efter dryga åtta minuter i andra, signerad Palmqvist och Tarenius hade Schweizaren mer eller mindre bara att raka in den bakom en allt mer frustrerad Steineck i gästernas mål. Därmed ett hattrick redan efter halva matchen för vår vän från alplandet.

Mittenperioden fortsatte sedan med att Mullsjö kontrollerade det mesta av spelet. I den 18:e minuten så tyckte nästa nyförvärv det var dags att få sitt efternamn ropat av publiken. Det är Onyxförvärvet Jesper Ekström som får på en bra pärla efter en genomskärare från mittcirkeln av Kasper Hedlund och 6-1 till hemmalaget är ett faktum.

En stabil andraperiod där många spelare gör det bra men där vi inte får glömma Jonathan Larssons spel i mål. Många fina räddningar blev det och han var en klart bidragande orsak till att Uppsalalaget bara hade gjort ett mål efter två perioder. Det var emellertid nog faktiskt snarare mer bud på 7-1 än 6-2.

Vi är inte riktigt beredda på tempot som sätts här i Nyhemshallen men vi stod emot hyfsat i första perioden och i andra perioden blir det tungt, de trycker ner oss lågt, kommenterar gästernas Daniel Stenlund för SSLplay.se

Gästerna skapade tryck på hemmalaget direkt i tredje och fick också utdelning efter drygt två minuter då Jacob Drews hittade nätmaskorna.

Det ville inte Mullsjö tolerera. Häng med nu. Först bågade tidigare nämnda Wille Knuthas in från vänsterkanten och när alla trodde han skulle skjuta serverade han Kim Ganevik öppet mål och gästernas hopp fick sig en rejäl törn bara nån minut efter att det tändes på allvar. Kedjan Kim Ganevik, Oscar Domberg och Wille Knuthas hade då som sista kedja ut hamnat i målprotokollet. 28 sekunder senare satte lagkapten Kasper Hedlund spiken i kistan definitivt genom att vispa iväg ett skott i perfekt höjd. 8-2 efter 3,32. 28 sekunder var alldeles för länge mellan mål om du frågar Isak Hall. 11 sekunder fick räcka tyckte han och skickade in sitt andra mål för kvällen och Mullsjös nionde.

När sedan Joel Dagman åkte ut två minuter var Kim Ganevik bara en stolpträff från att göra tvåsiffrigt men istället reducerade Drews återigen för gästerna till 9-3.

Efter knappt åtta minuter gör Kasper Hedlund återigen mål, på läcker pass från Palmqvist. Överlag kändes det inte som första matchen med många nya spelare. I princip alla tre formationer hittade varandra på ett mycket bra sätt. Framförallt Zaugg, Tarenius och Palmqvist ser ut att ha spelat ihop i flera år.

En kassaskåpssäker seger för Mullsjö där kanske enda smolket i bägaren får vara publiksiffran då den endast lockade 764 personer i en premiär. Blue Farmers skapade som vanligt stämning ändå, men om folk uteblev för att man tvivlade på lagets förmåga så bör det tvivlet vara undanstoppat i byrålådan åtminstone för den här gången. Nästa match blir vi fler övertända bönder på läktaren va?

Matchen slutar till slut 11-3 efter att Zaugg fick göra kvällens fjärdemål (är det det som kallas fjärttrick?) när han stod på bortre stolpen och petade in en ”rätt hyfsad” passning från Johan Nygårdh, som gjorde en förtjänstfull insats från sin nya position på backplats.

Nästa hemmamatch är ett derby efter två bortamatcher mot tuffast tänkbara motstånd i form av Falun och Storvreta. Biljetter hittar ni från imorgon torsdag på mullsjoais.ebiljett.nu.