Mullsjö förlängde hemmasviten - tog tredje raka efter målfyrverkeri i mittenperioden

11 november 2019 14:23
DAM

Slarv i passningsspel, tempofattigt och tapp i markeringar. Söndagens match skrivs inte in i historieböckerna men tack vare målexplosion i mittperioden kunde Mullsjö ta tredje raka och förlänga hemmasviten.

-Idag kändes det som att vi bara fick ut 60 procent av vad vi kan prestera, säger tränaren Anette Westman efter matchen.

Mullsjö hade en tydlig spelidé inför söndagens hemmamatch mot Lidköping.

-Vi kommer försöka hålla högre tempo i våra anfall, sa tränare Anette Westman innan matchen.

Planen föll inte riktigt ut som tänkt och första perioden, och sista, går inte direkt till världshistorien. Bolltapp, slarv i passningsspelet och ingen riktig skärpa i avsluten.

-Det började lite trevande. Det märktes att vi inte spelat match på ett tag. Första perioden var tempofattig och ingen vidare insats av oss.

Trots att gästande Lidköping tog ledningen i matchen kunde ändå hemmalaget gå till periodvila med 2-1 på tavlan.

Målexplosion i mittperioden

I andra perioden släppte Mullsjö på handbromsen och bjöd hemmapubliken på en riktig målshow.

-I andra kommer vi ut som ett helt annat lag och spelar fröjdig innebandy och skapar massor av chanser, säger Westman.

Redan efter 1.32 hittade Alva Härnborg fram till Maja Petersen, som på direktskott, kunde utöka ledningen till 3-1 i powerplay. 2 minuter senare var det dags igen, Backen Emma Elvin hittade nätmaskorna efter ett fint klapp klapp-spel, återigen var det Alva Härnborg som stod för framspelningen. Hemmalaget vann tillslut perioden med 5-1 och hade en betryggande ledning med 7-2 inför tredje och sista.

"Vi hamnar återigen på hälarna"

Tredje perioden blev mer eller mindre en repris från första för hemmalaget. Alva Härnborg kunde dryga ut Mullsjös ledning efter drygt två minuter spelade, framspelad av Julia Nalbin. Därefter var det Lidköping som tog över kommandot och skapade en hel del chanser framåt. 6.36 in i perioden kunde också gästernas Louise Johnsson reducera till 8-3, ett resultat som stod sig matchen ut.

-I tredje trycker de på och vi hamnar återigen på hälarna,tappar markering och slarvar. Idag kändes det som att vi bara fick ut 60 procent av vad vi kan prestera men tre poäng är tre poäng och det ska vi glädjas åt.

Söndagens vinst innebär tredje raka och att Mullsjö fortsatt är obesegrade hemma i Nyhemshallen.

Nu väntar ny match på söndag borta mot Sandared och Westman vet vad som måste jobbas med inför resterande del av säsongen.

-Det vi måste jobba på nu är att kunna fortsätta spela innebandy trots att vi leder matchen med några kassar.

Matchfakta

Målskyttar Mullsjö: Emma Elvin x 2, Maja Petersen x 2, Mira Petersen, Tilda Härnborg, Alva Härnborg, Julia Nalbin

Målskyttar Lidköping: Ellen Svensson, Mathilda Caspersson, Louise Johnsson