Söndag
26 Jan 1 match
Fredag
31 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Tisdag
18 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Fredag
28 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Fredag
13 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Rutinerad publikfavorit gör comeback i Mullsjö AIS

3 februari 2020 14:10
HERR

Adam Fransson anslöt till ledarstaben så sent som förra veckan. Nu har ytterligare en publikfavorit i Nyhemshallen bestämt sig för att förstärka laget inför slutspurten av Svenska Superligan. Det är 33-åriga Isaac Rosén som gör comeback efter att ha lagt klubban på hyllan efter förra säsongen. –Det känns som en fin uppgift att komma in och få bidra med lite rutin, positiv energi och gnugga, säger Rosén själv.


Fagerhultfostrade bollvirtuosen Isaac Rosén spred tillsammans med Kim Ganevik skräck i många motståndare under åren i Nyhemshallen och han blev snabbt en publikfavorit. Många tyckte han slutade på topp efter en mycket bra säsong förra året. Men nu har han alltså valt att plocka ner klubban igen inför slutspurten av säsongen 19/20.

–En viss sportchef, Jesper Axell, har väl sedan beslutat att sluta förra året småbearbetat en eventuell comeback för mig med jämna mellanrum och satte väl in stöten i rätt tid. Jag gillar dessutom skarpt den ledarstab som nu ställer upp för MAIS efter all turbulens, motiverar Rosén själv sitt beslut att återigen dra på sig den blå tröjan.

–Tanken var inte att damma av klubban överhuvudtaget men truppen kan åka på skador, framförallt i ett slutspel, så det känns gott att kunna vara en joker ifall en plats blir ledig, fortsätter han.

Den övertalande sportchefen är såklart väldigt nöjd med forwardens beslut:

–Det är enormt glädjande att Isaac vill köra ytterligare 2-3 månader med MAIS. Alla vet vad Isaac kan och vad han betytt för MAIS och vi tror att lagom till slutspelet är han i god form igen, kommenterar Jesper Axell.

Rosén har inte helt och hållet legat på sofflocket sen avskedet förra året. Förutom några sporadiska inhopp på träningar under hösten i Mullsjö har han också ställt upp när hans förra coach Johan Kihlblom behövt förstärkning på träningarna i allsvenska topplaget Fagerhult.

–Sen kommer det såklart att ta lite tid att komma in i tempot. Vi får ta vecka för vecka med målsättning att jag ska vara redo att bidra när det gäller som mest, analyserar Rosén.

Det är såklart delvis ett nytt lag med nya spelare och nya tränare som möter Rosén även om han såklart känner de flesta av spelarna sen innan. På frågan vad som skiljer laget från förr om åren svarar han följande:

–Det är nästan för tidigt att säga. Jag har inte varit med så mycket ännu. Sen är det flera som varit iväg på landslagssamlingar. Men det känns som en väldigt homogen grupp och känslan är att det är mer talang, finess och teknik i gruppen nu medan tidigare säsonger var mer hårt slit, hårda tacklingar och hårda skott. Stora penseldrag och lite tvångshittepå av mig, men grunden är ju lagd av Elf och co sedan tidigare som nu nuvarande stab utvecklar så jag tror jag kommer hitta rätt relativt snabbt taktiskt sett, menar Rosén och avslutar med att garantera att det bara är en vårsatsning:

–Jag är egentligen för gammal för det här. Men min stora målsättning är att försöka hjälpa gruppen att bli någon procent bättre. Det kommer inte att vara att skjuta bollen i krysset utan kanske mer bara vara en gammal glad gubbe som sprider lite energi. Kan det sedan leda till ett fint slutspel är allt gott.